پیام آذری

آخرين مطالب

مهر گزارش می‌دهد؛

رادیولوژیست‌ها مبارزان گمنام ویروس کرونا اجتماعي

رادیولوژیست‌ها مبارزان گمنام ویروس کرونا
  بزرگنمايي:

پیام آذری - تبریز- رادیولوژیست‌ها مبارزان گمنام در خط مقدم تشخیص ویروس کرونا هستند که با تجربه کردن اپیدمی‌های مختلف در سال‌های گذشته، حالا نیز با تشخیص قطعی ویروس کرونا در کنار مردم هستند.

خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها – آناهیتا رحیمی : با اینکه اپیدمی‌های بسیاری را تجربه کرده‌اند اما شاید شیوع ویروس کرونا دلهره آورترین روزهایی باشد که سپری می‌کنند؛ آنها در روزهایی که بیماری‌های مختلفی از جمله آنفلوآنزای H1N1 و سارس نیز شیوع پیدا کرده بود را از سر گذرانده‌اند اما حالا قریب به یک سال است که روزهای متفاوتی برای آنان رقم می‌خورد.
اینجا خط مقدم در تشخیص قطعی ویروس کروناست ؛ یعنی تشخیصی که هیچ شک و شبهه‌ای در آن وجود ندارد؛ رادیولوژیست‌هایی که مبارزان گمنام در خط مقدم کرونا هستند اما تاکنون کمتر کسی سراغ آنان رفته است.
حالا قریب به یک سال است که ویروس کرونا شیوع پیدا کرده و تاکنون، سی تی اسکن یکی از بهترین راه‌های تشخیص ابتلاء به ویروس کروناست و ارتباط مستقیم رادیولوژیست‌ها با بیماران مبتلا به ویروس کرونا یکی از مهم‌ترین مسئله‌ای بوده که نادیده گرفته شده است.
این بار به سراغ کارشناسان رادیولوژیست بیمارستان سینای تبریز رفتم تا گذشت یک سال از شیوع ویروس کرونا را با آنها مرور کنیم. غلامرضا آقاجانی، کارشناس 44 ساله رادیولوژی و مسئول بخش تصویر برداری بیمارستان سینای تبریز است که 18 سال سابقه کار در بخش تصویربرداری و رادیولوژی را دارد.

پیام آذری


اپیدمی‌های مختلفی را تجربه کرده‌ایم
غلامرضا آقاجانی گفت: ترس از ابتلاء به ویروس کرونا نداشتم؛ ما در محیطی کار می‌کنیم که قبل از شیوع ویروس کرونا اپیدمی‌های مختلفی از جمله آنفلوآنرای H1N1، سارس و مرس را تجربه کرده‌ایم چرا که این بیمارستان، یک بیمارستان عفونی است که بیماران مبتلا به بیماری‌های عفونی نیز بستری می‌شوند.
این کارشناس رادیولوژیست معتقد است که کرونا یک ویروس با ویژگی خاصی است که جامعه را بیشتر از نظر روانی و اپیدمی درگیر کرده است؛ اما با این وجود، ترسی از ابتلاء شدن به این ویروس را نداشته و توصیه‌های بهداشتی را بیشتر رعایت می‌کردیم تا با مبتلا نشدن به این بیماری بتوانیم وظیفه کاری خود را به خوبی ایفا کنیم و سپس عامل ابتلاء و سرایت به دیگران نباشیم.
با سیل عظیمی از مراجعین روبرو شدیم
وی روزهای نخست شیوع ویروس کرونا را چنین بیان کرد: زمانی که مشخص شد ویروس کرونا در ایران نیز شیوع پیدا کرده است، کم کم بیماران با علائم ریوی نیز مراجعه می‌کردند که در این میان بخش تصویربرداری به عنوان اولین بخشی است که ابتلاء شدن فرد به ویروس کرونا و درگیری ریه‌ها را به طور کامل تصدیق می‌کند.
در روزهای اول شیوع ویروس کرونا با سیل عظیمی از مراجعین به بخش تصویربرداری، چه افرادی که مبتلا شده بودند و چه افرادی که مبتلا نبودند روبرو می‌شدیم تا جایی که بار کاری ما تا حد زیادی افزایش یافته بود اما با گذشت روزها و کاسته شدن از حالت روانی و فشار عصبی این ویروس، قدری به حالت نرمال بازگشتیم.
در روزهای اول شیوع ویروس کرونا با سیل عظیمی از مراجعین به بخش تصویربرداری، چه افرادی که مبتلا شده بودند و چه افرادی که مبتلا نبودند روبرو می‌شدیم تا جایی که بار کاری ما تا حد زیادی افزایش یافته بود
اما در روزهای آتی با ورود موج اول و دوم شیوع ویروس کرونا ( از اواسط اردیبهشت تا اواسط تیرماه ) همکاران من در بخش رادیولوژی و تصویربرداری، فشار کاری زیادی را همانند پرستاران در بخش‌های ویژه ICU تحمل کردند.
آقاجانی ادامه داد: در روزهای نخست شیوع این بیماری، فوت سالمندان و افرادی که بیماری زمینه‌ای داشتند بسیار بود ولی افراد جوانی که مقاومت بدنی خوبی داشتند رو به بهبودی می‌رفتند؛ اما با توجه به افزایش موج درگیری و ابتلاء به ویروس کرونا در جامعه و کاهش پذیرش تخت‌های ICU آمار فوتی‌ها کمی بالا رفت که بعداً با ایجاد حساسیت در مردم و برانگیختن حس رعایت اصول بهداشتی با کاهش مرگ و میر و بستری‌ها روبرو شدیم.
سی تی اسکن ریه تشخیص قطعی ابتلاء به ویروس کروناست
این کارشناس رادیولوژیست معتقد است: تشخیص قطعی ابتلاء به ویروس کرونا تصویربرداری با سی تی اسکن است چرا که PCR می‌تواند منفی یا مثبت باشد و به طور قطعی نمی‌توان گفت که یک فرد به ویروس کرونا مبتلا شده است یا نه؛ به این دلیل انجام سی تی اسکن تشخیص قطعی برای ابتلاء شدن فرد به ویروس کروناست .

پیام آذری


وی گفت: با انجام سی تی اسکن و پارانشیم ریه از فرد مبتلا به کرونا، حالت سفید رنگی مانند دانه‌های برف در ریه‌های بیمار مشاهده می‌شود که موجب کاهش تبادل اکسیژن در ریه‌ها شده که از نظر علمی کانسالیدیشن ریه گفته می‌شود که درگیری بیشتر ریه و دیر مراجعه کردن به پزشک می‌تواند منجر به فوت بیمار گردد.
تشخیص قطعی ابتلاء به ویروس کرونا تصویربرداری با سی تی اسکن است چرا که PCR می‌تواند منفی یا مثبت باشد و به طور قطعی نمی‌توان گفت که یک فرد به ویروس کرونا مبتلا شده است یا نه
آقاجانی به نقش بی بدیل سی تی اسکن در تشخیص قطعی ابتلاء به کرونا اشاره کرد که از نظر تشخیص و بافت پارانشیم ریه، تنها نوع در تشخیص است که بدون هیچ گونه اشتباهی می‌تواند کل پارانشیم ریه را ارزیابی کرده و هم چنین میزان حجم هوا را از این نظر که درگیری ریه‌ها تا چه اندازه است مشخص کند.
تعداد شیفت‌ها افزایش پیدا کرد
وی ادامه داد: ساعات کاری ما به صورت شیفتی تعیین می‌شود اما پیش آمده که به دلیل پیک کاری و ازدیاد مراجعه کنندگان به این بخش در طول این مدت، تعداد شیفت‌ها نیز افزایش پیدا کرده است.
این کارشناس رادیولوژیست افزود: تاکنون به ویروس کرونا مبتلا نشده‌ام اما در منزل سعی می‌کنم زیاد رعایت کنم و همواره جدا کردن لباس‌هایم و رعایت فاصله اجتماعی با خانواده را در اولویت قرار می‌دهم و به همین دلیل همسر و فرزندم در طول این مدت خیلی اذیت شده‌اند.
همکارانم به ویروس کرونا مبتلا شدند
آقاجانی گفت: متأسفانه چند نفر از همکارانم در طول این مدت به ویروس کرونا مبتلا و به استعلاجی رفته‌اند؛ در روزهایی که بخش، نیروی کاری خود را از دست می‌داد و برای اینکه پوشش برنامه‌ای وجود داشته باشد تا خللی در انجام خدمات وارد نشود سایر همکاران فشار کاری بسیاری را تحمل می‌کردند.
خاطره یک رادیولوژیست
وی تنها خاطره یک سال گذشته از شیوع ویروس کرونا چنین تعریف کرد: روزهای اول شیوع ویروس کرونا، زمانی که یک بیمار به این بخش مراجعه می‌کرد همکاران با حس ترس و طمأنینه با آن برخورد می‌کردند و بعد از گذشت مدتی برخی از همکارانم می‌گفتند که ما علائم سرماخوردگی داریم و ممکن است به این بیماری مبتلا شده و درخواست سی تی اسکن داشتند.

پیام آذری


سی تی اسکن با اینکه قدرت تشخیص خوبی در ابتلاء شدن به ویروس کرونا دارد اما متأسفانه میزان دوز اشعه در آن بالاست؛ با اینکه به همکارانم می‌گفتم شما علائم بالینی ندارید و نیازی به سی تی اسکن نیست قبول نمی‌کردند و در نهایت سی تی اسکن آنها انجام می‌شد.
وضعیت نامساعد بیماران در روزهای اول شیوع ویروس کرونا
این کارشناس رادیولوژیست افزود: اولین بیماران مبتلا به کرونا که به بخش سی تی اسکن می‌آمدند وضعیت مساعدی نداشتند و هر دو ریه آنها بالای 50 درصد درگیر شده و به شدت دچار تنگی نفس بودند تا جایی که باید با کپسول پرتابل به این بخش مراجعه می‌کردند.
بیماران مبتلا به ویروس کرونا ظرف مدت 48 تا 72 ساعت حتماً باید به مراکز درمانی مراجعه می‌کردند که در غیر این صورت درگیری شدید ریه‌ها قابل بازگشت نبوده و متأسفانه بیمار فوت می‌کرد
وی ادامه داد: متأسفانه در روزهای نخست شیوع این ویروس اطلاعات کافی در رابطه با ماهیت این ویروس در دسترس نبود به گونه‌ای که با آزمون خطا پیش می‌رفتیم؛ بیماران مبتلا به ویروس کرونا ظرف مدت 48 تا 72 ساعت حتماً باید به مراکز درمانی مراجعه می‌کردند که در غیر این صورت درگیری شدید ریه‌ها قابل بازگشت نبوده و متأسفانه بیمار فوت می‌کرد.
آقاجانی گفت: همان طور که قبلاً گفتم، من و همکارانم در بخش رادیولوژی قبل از شیوع ویروس کرونا اپیدمی‌های زیادی را تجربه کرده‌ایم؛ روزهایی که برای انجام گرافی پرتابل از گان ، ماسک، دستکش و حتی شیلد استفاده می‌کردیم اما هنگام خروج از بخش، کسی ما را با این لباس‌های مخصوص نمی‌دید اما پوشیدن همین لباس‌ها به هنگام مراجعه بیماران سرپایی مبتلا به کرونا، ترسی را برای همه حاکم می‌کرد و در دید آنان بیشتر شبیه افرادی شده بودیم که در انرژی اتمی کار می‌کنند.
وی ادامه داد: تفاوتی که در حال حاضر بین بخش‌های تصویربرداری و سایر کادر درمان مطرح می‌شود این است که بیماری که به این بخش مراجعه می‌کند نمی‌دانیم مبتلا به ویروس کروناست یا نه؛ برای همین یک حالت گنگی در این بخش حاکم است اما به هنگام بستری شدن فرد مبتلا به کرونا در بخش‌های بیمارستانی، همکاران داخل بخش‌ها کاملاً به این مسئله آگاه هستند که این فرد درگیر بیماری کروناست .

پیام آذری


اگر سهل انگاری کنیم مبتلا می‌شویم
آقاجانی افزود: کادر تصویربرداری در خط مقدم تشخیص کرونا قرار دارند چرا که به هنگام مراجعه یک فرد، نمی‌دانند به کرونا مبتلاست یا نه و تنها با کمی سهل انگاری، ویروس کرونا به آنها نیز انتقال می‌یابد و این مشکلاتی است که برای کادر تصویربرداری و رادیولوژی وجود دارد.
اما کارشناس رادیولوژی و مسئول بخش تصویربرداری بیمارستان سینای تبریز از دیدن روزهای شلوغ بازار تبریز از مردم گله دارد چرا که معتقد است اگر قرار بر قرنطینه و کنترل رفت و آمدهای شهری خواهد بود ارزشی ندارد مردم برای خرید در مکان‌های شلوغ حضور یافته و عزیزان خود را از دست بدهند.
به این دلیل تنها توصیه‌ای که به مردم دارد این است که باید دست به دست هم بدهیم تا زنجیره انتقال این ویروس را قطع کنیم و به همین دلیل مردم باید از حضور در مکان‌های شلوغ به خصوص در روزهای نزدیک به عید نوروز خودداری کرده و برای انجام کارهای غیرضروری از منزل خارج نشوند چرا که ما در طی این مدت موارد متعددی را شاهد بوده‌ایم که حتی بعد از شرکت کردن در مراسم عروسی، به ویروس کرونا مبتلا شده و حتی عزیزان خود را از دست داده بودند.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/339313/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تغییر چهره بازیگر نوجوان نقش «فرید» آوای باران بعد 11 سال در کُره

ساخت 3180 واحد مسکونی در شهرک شهیدخراسانی اردبیل

اجرای 87 پروژه گردشگری در استان اردبیل

تحویل 1000 واحد مسکونی به محرومان در اردبیل

افزایش 2 برابری اعتبارات عمرانی ورزش اردبیل

سالن تخصصی ورزش نابینایان و توان‌یابان تامین اعتبار می‌شود

تلاش 5 ساعته برای نجات نوجوان اشنویه ای+فیلم

جدال سنت و مدرنیته در شالیزار‌های مازندران | کشاورز سنتی می‌کارد و دلال مدرن می‌خورد

​آغاز طرح جهادی تلفیق آبزی‌پروری با فعالیت‌های کشاورزی در آذربایجان شرقی

حادثه رانندگی در آذربایجان شرقی یک نفر فوتی درپی داشت

تهاتر مالیاتی برای اجرای بیمارستان 1000 تختخوابی تبریز

صادرات یک و نیم میلیارد دلاری کالا از آذربایجان شرقی

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

دورهمی بهاری دو بازیگر زن خاطره‌انگیز

تهران گردی جالب «ستایش» در کنار خواهر و همسرش با تیپی بهاری

احداث 3180 واحد مسکونی در شهرک خراسان اردبیل

احداث سه هزار و 180 واحد مسکونی در شهرک شهید خراسانی اردبیل

87 پروژه گردشگری در استان اردبیل درحال اجرا است

کوهنوردان مفقودی دره جرمی ارومیه نجات یافتند

یک کشته و پنج مصدوم در تصادف جاده اهر - مشگین شهر

یک کشته در برخورد خودرو با تیر برق در سردرود تبریز

بمب بزرگ تراکتوری‌ها ؛ سرمربی سابق گرت بیل در راه تبریز

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

روشی جالب برای قفل کردن درهای خانه برای دزد نزدن

جان‌باختن 2 نفر بر اثر گازگرفتگی در مرند

تاوان سنگین تالار و رستوران متخلف در اردبیل

داروهای نهفته در دل طبیعت کوه سبلان شفابخش و روح افزا

نهضت تجلیل از معلمان فراگیر شود/عزم جمعی برای پاسداشت معلمان

جشنواره نمایش اسب اصیل ایرانی در اردبیل

اهداف کاری شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی در سال 1403 مورد بررسی و تصمیم گیری قرار گرفت

شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی سالی با در آمد مالی خوبی را پشت سرگذاشت

کشف 30 دستگاه ماینر در شهرستان پلدشت

اجرای 60 طرح محرومیت زدایی در شهرستان پلدشت

برنامه پرواز‌های فرودگاه بین المللی ارومیه

ملاقات مردمی استاندار آذربایجان غربی

بازار گرم گیاهان بهاری در مهاباد

برنامه‌های امروز رادیو ارومیه اول اردیبهشت

چندش‌ترین سالاد دنیا

جدول پخش برنامه‌های سیمای مرکز آذربایجان غربی اول اردیبهشت

نساجی به بقا در لیگ برتر امیدوار شد

بمب بزرگ تراکتوری‌ها؛ سرمربی سابقب گرت بیل در راه تبریز

جان باختن 2 نفر بر اثر گازگرفتگی در مرند

خودروهای متخلف در تبریز توقیف می‌شوند

تبریک تولد 85 سالگی رهبر انقلاب؛ رهبران معاصر با آیت‌الله خامنه‌ای قابل مقایسه نیستند

یک کشته و پنج مصدوم در تصادف جاده اهر - مشکین شهر

توضیح سفیر ایران در فرانسه درباره حادثه دیروز پاریس

جزئیات افزایش نرخ کرایه تاکسی، مترو و اتوبوس از امروز

با تمام توان پیگیر حل مشکلات جامعه ایثارگری استان هستیم

جایگاه و شان ایثارگران معزز در این نظام بسیار بالا و ویژه است

دیدار دکتر رئیسی با مادر شهیدان طوسی و مادربزرگ شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان