پیام آذری

آخرين مطالب

دل گرمی چغندرکاران قزوین به پشتیبانی‌های دولت اقتصادي

دل گرمی چغندرکاران قزوین به پشتیبانی‌های دولت
  بزرگنمايي:

پیام آذری - کشت چغندرقند به لحاظ اهمیت آن به عنوان ماده خام در تولید قند و شکر همواره مورد توجه دولت‌ها بوده تا میزان واردات و وابستگی کشور به این محصولات کاهش یابد.
امسال با توجه به شعار «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها»، دولت برای تقویت و توسعه کشت چغندر قند بسته‌های حمایتی خاصی را در دستور کار قرار داده است.
از آنجایی که برای تولید قند و شکر زنجیره‌ای از فعالیت کشاورزان، کارخانه‌ها و دولت باید دخیل باشد، بنابراین همکاری و تعامل بین این سه ضلع می‌تواند به افزایش راندمان تولید و نیل به اهداف عالی توسعه اقتصاد کشاورزی مبدل گردد.
افزایش قیمت تضمینی چغندر قند، بالارفتن توان بیمه برای جبران خسارت، پرداخت به موقع هزینه‌ها و نظارت بر مراحل کاشت و داشت این محصول کشاورزی توانسته افق روشنی را در این رابطه ترسم کند.
این موضوع زمانی بیش از پیش قوت گرفت که پیمان حصادی مجری طرح کشت چغندرقند کشور فروردین ماه جاری به استان قزوین سفر کرده بود و در نشستی با همین موضوع به بررسی آخرین وضعیت کشت این محصول پرداخت.

پیام آذری

افزایش دوبرابری قیمت تضمینی چغندرقند و ضرورت اقتصادی شدن کشت این محصول
به گفته مجری طرح کشت چغندرقند کشور، برداشت هفت میلیون تن چغندرقند در قالب طرح توسعه 120 هزار هکتاری این محصول برای سال جاری در دستور کار دولت قرار دارد و خوشبختانه با پیگیری‌های صورت گرفته در سال زراعی 1399-1400 بیش از 45 هزار هکتار از اراضی کشور نیز در اواسط بهمن تا پایان اسفند ماه 99، به زیر کشت چغندرقند رفته است.
حصادی با بیان اینکه بهترین زمان برای کشت چغندرقندر 2 ماه آخر سال است، افزود: 80 درصد کشت چغندرقند باید در بهمن و اسفند ماه صورت پذیرد تا بتوان عیار قند را در این محصول افزایش داد.
وی در خصوص صرفه اقتصادی کشت چغندر قند برای کشاورزان نیز اظهار داشت: جهاد کشاورزی باید زارعان را توجیه کند که برای صرفه اقتصادی بیشتر لازم است در کشت مستقیم حداقل 60 تن و در کشت نشایی نیز حداقل 80 تن مورد توجه باشد، چراکه کمتر از این میزان کشت برای کشاورز صرفه اقتصادی نداشته و نمی‌تواند انگیزه موجود را افزایش دهد.
حصادی همچنین در جمع کارشناسان جهاد کشاورزی استان قزوین بیان داشت که تراکم کشت چغندرقند در مزارع کشور باید افزایش یابد و کاری کرد تا 80 هزار بوته چغندر قند در یک هکتار کشت شود.
مجری طرح کشت چغندرقند کشور در خصوص حمایت‌های لازم برای افزایش قیمت تضمینی این محصول نیز گفت: از ابتدای سال با توجه به قیمت چغندرقند، مجلس مصوبه‌ای را تصویب کرد که کمیته هفت نفره به ریاست وزیر جهاد کشاورزی تشکیل شد و چغندرقند اولین محصولی بود که با 2 برابر شدن قیمت آن معادل هر کیلوگرم یک هزار و 247 تومان، موافقت شد.
حصادی سپس به ظرفیت‌های عظیم کشت این محصول در استان قزوین پرداخت و گفت: وجود کارخانه 5 هزار تنی در استان قزوین یک ظرفیت صنعتی خوب برای توسعه کشت چغندرقند محسوب می‌شود و خوشبختانه با حمایت خوبی که از کشاورزان این حوزه شاهد هستیم، می‌توان به برنامه کشت 2 هززار و 800 هکتاری این محصول در استان دست یافت.

پیام آذری

قند و شکر یک تقاضای رو به تزاید است و حمایت از کشت چغندر یک ضرورت
عزیزالله مافی کارشناس حوزه بازار در استان قزوین گفت: واقعیت این است که برخی مواد غذایی به عنوان کالای اساسی مصرفی در بین خانواده‌ها شناخته می‌شود که یکی از آن‌ها قند و شکر است؛ این مواد غذایی همچنان به لحاظ افزایش جمعیت در ایران رو به افزایش است و این ازدیاد تقاضا باعث می‌شود تا کشور برای تامین این کالا دست به واردات بزند.
وی اضافه کرد: در شرایطی که کشور از اراضی خوبی برای کشت چغندرقند بهره‌مند است، باید میزان واردات این محصول را کاهش داد، دولت در بهترین تصمیم گری خود به حمایت از چغندرکاران پرداخته و با تعامل و همکاری مناسب در این رابطه به دنبال کاهش وابستگی کشور به این ماده خوراکی است.
مافی به دست اندرکاران دولت پیشنهاد کرد: برخی از دلالان هرساله چشم به محصولات کشاوررزی می‌دوزند تا از این فرصت جیب خودشان را پر کنند، بنابراین دولت نظارت کند که چغندرها از تولید به مصرف که همان کارخانه است منتقل شود و در این وسط محصولات با تطمیع قیمت بالا خوراک دامداری‌ها نشوند.
این کاشناس حوزه بازار گفت: سیاست‌های مداخله گرانه دولت در قیمت تضمینی محصولات کشاورزی باید با سیاست‌های ارشادی و تسهیل گرانه همراه شود تا زارع با اطلاع از وضعیت موجود به کشت بیشتر این محصولات اقدام کند؛ البته استان قزوین از دیرباز با چغندرکاران پیشکوستی همراه است که همواره در طول سال‌های گذشته و با وجود همه مشکلات اقتصادی دست از کشت این محصول برنداشته است.
مافی خاطرنشان کرد: متاسفانه قوانین کشور در راستای حمایت از چغندرکاران چندان کاربست‌های ویژه ندارد و نیاز است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در راستای حمایت بیشتر از زارعان این بخش و تولیدکنندگان به ایجاد معافیت‌های مالیاتی و مشوق‌های مالی اقدام کنند.

پیام آذری

رضایت کشاورزان از افزایش قیمت و همکاری متقابل کارخانه قند
سخنان حصادی از ظرفیت‌های استان قزوین در خصوص کشت چغندرقند باعث شد تا به منظور اطلاع بیشتر از وضعیت کشت این محصول به سراغ چغندرکاران برویم؛
جلال غلامان یکی از چغندرکاران جهان آباد در شهرستان البرز به خبرنگار ایرنا گفت: من یکی از چغندرکاران ثابت این استان هستم که هرساله این محصول را در 10 هکتار از اراضی کشاورزی این استان کشت می‌کنم.
وی به وعده‌ها و برنامه‌های اساسی دولت در خصوص کشت چغندرقند اشاره کرد و گفت: اگر این برنامه‌ها تا پایان برداشت محصولات عملیاتی شود، نسبت به سال‌های گذشته وضعیت بهتری را شاهد خواهد بودیم.
غلامان به استقبال مجدد کشاورزان برای کشت چغندرقند اشاره کرد و گفت: 10 سال پیش میزان کشت چغندرقند در استان بالا بود و سالانه شاهد برداشت یک هزار و 500 تن از این محصول بودیم، بعدها این میزان کشت کاهش یافت و در این سه سال گذشته نیز مجددا شاهد استقبال کشاورزان برای کشت چغتدرقند هستیم.
مرتضی درویشی یکی دیگر از چغندرکاران استان قزوین واقع در حسن آباد کلج به خبرنگار ایرنا گفت: خوشبختانه امسال دولت به افزایش قیمت چغندرقند اقدام کرده و اگر قیمت‌ها مانند سال گذشته باقی می‌ماند، موجب ضرر و زیان کشاورزان می‌شد.
وی اضافه کرد: با توجه به افزایش قیمت این محصول هم اکنون شاهد کشت بیش از 2 هزار هکتار از این محصول در استان هستیم.
درویشی خاطرنشان کرد: کارخانه قند قزوین همکاری خوبی با کشاوزان دارد و بیشتر چغندرکاران از این نوع تعامل و همکاری رضایت دارند.

پیام آذری

حمایت‌های مالی از چغندرکاران برای تامین بذر و نهاده
علیرضا باباخانی مدیرعامل شرکت کارخانه قند قزوین نیز در نشست مشترک با مجری طرح کشت چغندرقند کشور گفت: تجربه کاری نشان داده که برای ما تحویل چغندر قند از استان قزوین صرفه اقتصادی دارد و برای حمایت از کشاورزان در سال جاری تمام هزینه‌های تامین بذر و نهاده نیز در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه در خیلی از استان‌های کشور از کشاورزان برای تامین بذر و یا کشت محصول، وثیقه ملکی گرفته می‌شود، گفت: با تعامل و همکاری خوبی که بین کارخانه قند قزوین و کشاورزان وجود دارد، تمامی معاملات بانکی با چک صورت می‌گیرد تا چغندرکار تحت فشار نباشد.
باباخانی خاطرنشان کرد: خواسته ما از کشاورزان این است که برای بالارفتن عیار قند، به کشت به موقع این محصول اقدام کنند تا شاهد تولید قند و شکری مرغوب در کشور باشیم.
مدیرعامل شرکت کارخانه قند قزوین یادآور شد: هر زمان که دولت و بخش خصوصی برای کشاورزان بسته‌های تشویقی درنظر گرفته است، شاهد اتفاقات خوبی بوده‌ایم که امسال نیز این حمایت‌ها به اتفاقات بسیار خوبی در حوزه بخش کشاورزی استان قزوین منجر می‌شود.
بیمه‌های متنوع با سقف پرداخت جبران خسارت تا 25 میلیون تومان
مدیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان قزوین گفت: یک هزار و 400 هکتار از اراضی چغندر سال گذشته در قالب 245 فقره پرونده بیمه شدند و اکنون نیز 56 پرونده در دستور کار جبران خسارت به کشاورزان قرار دارد.
محمد طهرانی‌ها افزود: 900 میلیون تومان خسارت در سال زراعی جدید به چغندرکاران خسارت دیده پرداخت شده است که بخش اعظمی از میزان خسارت‌ها به دلیل بارش تگرگ و بارندگی شدید در اراضی کشاورزی بوده است.
وی با بیان اینکه برای امسال گزینه‌های بیمه‌ای بالا در نظرگرفته ایم، اظهار داشت: حق بیمه از 171 هزار تومان گرفته تا یک میلیون و200 هزار تومان بسته به انتخاب خود کشاورز متنوع است و سقف غرامت نیز تا 25 میلیون تومان پیش بینی شده است. 
طهرانی‌ها خاطرنشان کرد: از کارخانه قند می‌خواهیم که به کشاوزان و چغندرکاران تحت نظارت اعلام کند تا از شرایط و تنوع نوع بیمه محصولات کشاورزی مطلع شوند.

پیام آذری

استفاده از ارقام خوب پوما و دوروتی؛ برنامه ترویج کشت 6 ردیفه و برداشت مکانیزه
مجید اسماعیلی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: سال 99 یک هزار و 433 هکتار برنامه کشت چغندرقند در استان قزوین عملیاتی شد که امسال این رنامه به 2 هزار و 800 هکتار رسیده است.
وی با بیان اینکه تاکنون قرارداد کشت یک هزار و 41 هکتار از اراضی چغندرقند با کارخانه قند بسته شده است، گفت: از اواسط زمستان سال گذشته تمام دغدغه کارشناسان جهاد کشاورزی کشت به موقع این محصول بود که خوشبختانه از بذرهای خوب پوما و دوروتی استفاده شد تا کیفیت به مراتب بالاتر برود.
اسماعیلی تصریح کرد: کشت به موقع این محصول در اواخر هر سال (بهمن و اسفندماه) باعث می‌شود تا عیار قند این محصول افزایش یابد؛ درحال حاضر عیار چغندرقند استان 14 بوده که نسبت به سال‌های گذشته با رشد و کیفیت بهتری برخوردار است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین بیان داشت: ترویج کشت 6 ردیفه در ارراضی چغندر قند سبب می‌شود عملیات برداشت مکانیزه محصولات به سهولت انجام شود و میزان تلفات نیز به قدر قابل توجهی کاهش یابد که در این رابطه خوشبختانه همکاران مدیریت ترویج جهاد کشاورزی استان قزوین به تفهیم چهره به چهره با کشاوزان اقدام کرده‌اند.
نیم نگاه: دولت می‌تواند در کنار پشتیبانی و حمایت از کشت این محصول، در حوزه نیروی کارگری برای جمع آوری محصولات نیز چاره‌ای بیاندیشد، چون قیمت روزانه هر کارگر کشاورزی بین 200 تا 250 هزارتومان است و شاید برای یک کشاورز چندان به صرفه نباشد که بخواهد از چندین نیروی کار استفاده کند.
برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی صندوق بیمه کشاورزی چغندر رونق تولید کارخانه کشاورزی استان قزوین شکر

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/355427/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حادثه تلخی که برای یک اتوبوس در اصفهان رخ داد

اعلام حمایت طلاب حوزه علمیه خواهران استان آذربایجان شرقی از طرح نور فراجا

رئیس جمهور پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد

تلویزیون آمریکا: هیچ کس به اندازه آیت الله خامنه‌ای از شعارتان خوشحال نمی‌شود!

چرا امیرعلی نبویان به رائفی‌پور نامه نوشت؟

سیلاب برای قطار تهران-گرگان دردسرساز شد

ترفند متفاوت آدم ربایان به دام انداختن مردم

پویش کاشت 1500 اصله نهال زالزالک در پیرانشهر

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

مفاهیم قرآن بینشی عمیق به انسان می‌بخشد

رئیسی پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد

عضویت 106 هزار نوجوان در کانون‌های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی

جشنواره بازیهای بومی و غذاهای سنتی در گرمی

کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم

نشست تخصصی تاریخ معماری و هویت فرهنگی استان اردبیل

افزایش تخصیص ارز به واحدهای تولیدی اردبیل

دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر اردبیل با شرکت 7 کشور خارجی

غذای خیابانی در افغانستان؛ سرو آبگوشت پاچه گاو (فیلم)

گلایه اهالی روستای حمزه آباد مهاباد از وضعیت اینترنت

برگزاری نوبت اول آزمون سراسری 1403 فردا همزمان با سراسر کشور در مهاباد+فیلم

آغاز طرح بازگشت به زندگی سالم در مشهد

رئیس جمهور ونزوئلا: آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند

ثبت 70 هزار اشتراک‌پذیری جدید گاز در آذربایجان‌غربی

17 قبضه اسلحه‌کمری در پیرانشهر کشف شد

هشدار محققان گوگل: کاربران ممکن است به دستیار‌های هوش مصنوعی وابستگی عاطفی پیدا کنند

وابستگی عاطفی کاربران به دستیارهای هوش مصنوعی

کشف 17 قبضه سلاح کمری در پیرانشهر

زن ادبیلی، قاتل شوهر سابقش شد

زنی که شوهر سابق خود را به قتل رساند، دستگیر شد

تسهیلات کم‌ بهره برای نخبگان مهارتی استان اردبیل

41 مرکز خرید گندم در اردبیل راه‌اندازی شد

سامانه روستا بازار در اردبیل راه‌اندازی شد

دستگیری زن اردبیلی که شوهر سابقش را با چاقو کشت

بیش از پنج هزار خودرو در استان اردبیل دو گانه سوز شد

عملیات وعده صادق تکرار ناکامی استکبار در صحرای طبس بود

موزه‌ها روایتگر هویتی ملت‌ها هستند

برگزاری هفتمین دوره جشنواره‌سراسری گیلاس در اشنویه

تولید روزانه بیش از 170 تن زباله در مهاباد

پس از ورزشگاه یادگار تبریز، ورود زنان به ورزشگاه امام خمینی اراک هم ممنوع شد!

کشف 17 قبضه کُلت کمری در پیرانشهر

افزایش 38 درصدی آمار فوتی های تصادفات آذربایجان شرقی

کشف 17 قبضه کلت کمری در پیرانشهر

سانسور یکی از خالکوبی‌های امیر تتلو؛ تتوی رو دست تتلو چه بود؟

عکس/ تصاویری زیبا از مزارع کلزا در بوکان

اهدای 7 سری جهیزیه در بستان‌آباد

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

خرید تضمینی محصول گندم از کشاورزان استان اردبیل

شکوفه های بهاری در مشگین شهر