پیام آذری

آخرين مطالب

اقدام برای تشدید مجازات قتل فرزند معاونت امور زنان و خانواده

اقدام برای تشدید مجازات قتل فرزند
  بزرگنمايي:

پیام آذری - معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با ارائه لایحه‌ای به اصلاح ماده 612 قانون مجازات اسلامی مربوط به تشدید مجازات پدر در صورت قتل فرزند اقدام کرده است.

معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با ارائه لایحه‌ای به اصلاح ماده 612 قانون مجازات اسلامی مربوط به تشدید مجازات پدر در صورت قتل فرزند اقدام کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده؛ امروزه هیچ کشوری در جهان نیست که از آسیب بزرگ قتل‌های خانوادگی یا کشته شدن فرزند به دست والدین مصون باشد. اما طی سال‌های اخیر با گسترش شبکه‌‌های اجتماعی، موضوعاتی که در گذشته گاهی در بخش حوادث روزنامه‌ها منتشر و بعضاً در موارد نادری به صورت گسترده مورد توجه رسانه‌ها و مردم قرار می‌گرفت، اکنون این اخبار به سرعت و کثرت منتشر و توسط مردم دست به دست می‌شود.
همین سرعت و گستردگی توجه موجب شده این تصور ایجاد شود که تعداد این قتل‌ها نسبت به گذشته بیشتر شده است در حالی که چنین نیست و فقط به دلیل دسترسی بیشتر مردم به شبکه‌های اجتماعی چنین قتل‌های بیش از گذشته برجسته و ابعاد مختلف آن در رسانه‌‌ها مطرح می‌شود.
بر اساس قوانین ایران، چنانچه فرزندی توسط پدر خود به قتل برسد، در صورت تقاضای اولیای دم، قاتل به پرداخت دیه محکوم خواهد شد و از حیث جنبه عمومی جرم، چنانچه به تشخیص دادگاه اقدام مرتکب موجب اخلال در نظم و امنیت جامعه باشد یا آنکه بیم تجری مرتکب یا دیگران وجود داشته باشد، قاتل به تحمل سه تا ده سال حبس تعزیری نیز محکوم خواهدشد.
مجازاتی که در افکار عمومی مردم چندان متناسب با جرم صورت گرفته نیست و همین مسئله موجب شد معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با ارائه لایحه‌ای به اصلاح ماده 612 قانون مجازات اسلامی مربوط به تشدید مجازات پدر در صورت قتل فرزند اقدام کند. اما در لایحه جدید نیز همچنان نهایت مجازات یعنی 10 سال حبس برای پدر در نظر گرفته شده و مواردی مانند سلب حضانت پدر بر سایر فرزندان به آن اضافه شده است.
در همین خصوص اشرف گرامی‌زادگان مشاور حقوقی و پارلمانی معاونت امور زنان و خانواده که خود در تدوین لایحه اصلاح ماده 612 قانون مجازات اسلامی مربوط به تشدید مجازات پدر در صورت قتل فرزند حضور داشته است، به این سؤال پاسخ داد که لایحه تشدید مجازات پدر در صورت قتل فرزند چه تغییری در قوانین مربوط به مجازات پدرانی که به قتل فرزندانشان اقدام می‌کنند، ایجاد می‌کند؟ و گفت: خانواده همیشه محل امنیت فرزندان بوده است و در پناه والدین، کودکان و نوجوانان از آرامش و آسایش بهره مند می شدند و می شوند.
مجازات پدرانی که اقدام به قتل فرزند می‌کنند همچنان کافی و جامع نیست
وی ادامه داد: متاسفانه مدتهاست که قتل فرزندان توسط برخی از والدین، به دلیل وجود فضای مجازی و دسترسی به رسانه های گوناگون و متنوع، برجسته‌تر و مشهودتر شده است. این اتفاقات نگرانی بسیاری را در جامعه ایجاد کرده و فضای خانواده و اعضای آن را متشنج می کند. لازم است روان شناسان و جامعه شناسان در این حوادث بررسی بیشتری کرده و راهبرد ارائه دهند. اما در حوزه حقوقی، قوانین موجود برای پیشگیری و مجازات عاملین این حوادث، کافی نبوده و اکنون نیز کافی و جامع نیست.
گرامی‌زادگان با اشاره به اینکه معاونت امور زنان و خانواده پس از حادثه رومینا (کشته شدن رومینا اشرفی نوجوان 13 ساله به دست پدر) و قبل از آن در بررسی خلاءهای قوانین جزایی به مسئله مجازات کم پدر در قتل فرزند توجه کرد. اصلاح ماده 612 قانون مجازات اسلامی یکی از پیشنهادهای حقوقدانان بود. لایحه اصلاح ماده 612 قانون مجازات اسلامی تدوین شد تا بتواند منجر به بازدارندگی والدین در قتل فرزندان شود. هر چند این حوادث نسبت به جرایم دیگر کم است ولی شدت آن موجب تشویش اذهان عمومی شده و نظم جامعه را مختل می کند. مضافا آنکه تحکیم خانواده را سست می‌کند.
وی تصریح کرد: معاونت امور زنان و خانواده پیشنهاد کرد نه تنها لایحه جدیدی تدوین شود بلکه از نظر فقهی نیز سند پشتیبان آن تنظیم شود.
مشاور حقوقی و پارلمانی معاونت امور زنان و خانواده در پاسخ به این سؤال که چرا مجازات قصاص یا حبس ابد در این لایحه برای پدران قاتل فرزند دیده نشده است؟ گفت: برای اصلاح ماده 612 قانون مجازات اسلامی، از نظر فقهی قصاص پدر قابل پذیرش نبود و هنگام بررسی فقهی اکثر علما و اساتید فقهی بر این موضوع اصرار داشتند. لذا موضوع قصاص در اصلاح متن ماده مذکور امکان پذیر نبود. از این رو به دو محور توجه شد. مورد اول افزایش مجازات حبس و مورد دوم محدودیت در حقوق پدران در ولایت و حضانت و سایر موارد مشابه. پیشنهاد ممنوعیت از عفو و بخشودگی نیز جهت تشدید در نظر گرفته شد. مجازات حبس درجه 4 شد و در صورت علم و اطلاع از عدم قصاص، اشد مجازات تعیین می شود. حال باید منتظر نظر مجلس شورای اسلامی باشیم. امیدوارم مجازات به تناسب اقدام صورت گرفته افزایش یابد.
در مورد قتل‌ فرزندان به دست پدر بررسی و تحقیق میدانی صورت گیرد
وی در تشریح عواقب اجتماعی و فرهنگی چنین قتل‌هایی و نحوه حمایت از جامعه در قبال چنین مواردی گفت: عوامل متعددی منجر به افزایش این نوع قتل است. کارشناسان علوم مرتبط باید به بررسی حوادث بنشینند. برخی از دستگاه های اجرایی کشور که در شرح وظایفشان توجه به آسیب های اجتماعی و روانی است باید بررسی و تحقیق میدانی کنند. باید تلاش شود این حوادث کاهش یابد و با اقدامات مقتضی بازدارندگی و پیشگیری در اولویت باشد.
گرامی‌زادگان در خصوص قتل اخیر از این نوع قتل‌ها (کشته شدن بابک خرمدین به دست والدینش) نیز گفت: موضوع قتل بابک خرمدین متفاوت از قتل کودکی مانند رومینا است. هر چند که این قتل بسیار وحشتناک و دور از انتظار جامعه بود. این حوادث بسیار نادر است اما جامعه را دچار شوک کرده و در خانواده‌‌ها ناامنی ایجاد می¬کند. برای این پرونده جدید باید تحقیق و بررسی علمی از ابعاد روانشناسی، جامعه شناسی، جرم شناسی و سایر علوم صورت گیرد. گمان می¬کنم هنوز ابعاد دیگری از قتل بابک خرمدین آشکار نشده است! باید هر پرونده‌ای را خاص آن محتوا بررسی کرد. امیدوارم دیگر شاهد این حوادث و فجایع وحشتناک نباشیم.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/375608/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حکومت افغانستان: ممنوعیتی برای خرید و فروش کتاب‌های ایرانی وجود ندارد.

امضای تفاهم نامه همکاری اداره کل ورزش و جوانان با اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان غربی

اولین تصاویر از ازدواج سپند امیرسلیمانی با بازیگر زن ایرانی

بهروز وثوقی در کنار علی حاتمی سال 1349/ عکس

آقایان عزیز با این روش‌ها از موهایتان مراقبت کنید!

سارقان حرفه‌ای موتورسیکلت‌های اشنویه دستگیر شدند

ماجرای بستن تسمه روی ستون پل میرداماد چه بود؟

تمرین تیم فوتبال تراکتور در تبریز

آب شرب 210 روستای آذربایجان شرقی تامین می شود

آمادگی کامل برای برگزاری دور دوم انتخابات در آذربایجان شرقی

دومین همایش به رسم سقایی در تبریز

فرماندار شهرستان ماکو منصوب شد

رونمایی «ارغوان مشکات» سریال دلدادگان از تیپ و چهره جدیدش بعد 7 سال

تغییر چهره «شکیب» سریال آوای باران بعد 11 سال در 51 سالگی

بارش برف در کندوان

اردبیل در صدور اسناد اراضی کشاورزی رتبه اول را کسب کرد

لیگ‌یک/ دشت یک امتیازی سرمربی جدید سایپا از تبریز

توزیع 3000 کلاه ایمنی بین راکبین موتور سیکلت آذربایجان‌ غربی‌

استایل متفاوت وکیل نازنین “سریال نون خ” بیرون سریال/ تصاویر

توقیف 10 هزار خودرو در پارکینگ‌های آذربایجان غربی

توسعه باغداری و گردشگری در شهرستان گرمی دنبال می‌شود

تخصیص 1225 تن قیر رایگان به شهرداری سلماس

شهردار شهر ربط معارفه شد

پیش‌بینی برداشت بیش از 93 هزار تن گندم از مزارع شهرستان میاندوآب

قسمت اول برنامه مهربان

بردیا سعادت، ستاره والیبال ایران، آلانیا اسپور را ترک نمی کند

رفح را ترک نمی کنیم/ اینجا سوخت فقط برای 3 روز دیگر وجود دارد

مکانیزم دیدنی ساعت تاریخی تبریز

لیگ یک / تساوی عجیب در سرمای تبریز

دستگیری سارقان میلیاردی لوازم داخل خودرو در تبریز

عرضه «کتاب مستطاب سینما» در نمایشگاه کتاب

185 هزار نفر در مغان واجد شرایط رأی دادن هستند

کمیته امداد اردبیل از 1320 بیمار صعب‌العلاج و خاص حمایت می‌کند

حمایت 793 معلم نیکوکار از ایتام اردبیلی

رتبه برتر اردبیل در حدنگاری

تحویل 300 کلاس درس در اردبیل تا پایان سال

نهضت «نذر مدرسه سازی» در اردبیل راه اندازی می شود

برگشت 1.700میلیارد تومان بدهی‌ در نقل و انتقال فولاد ارومیه

برگشت 1.700 میلیارد تومان بدهی‌ در نقل و انتقال فولاد ارومیه

خط لوله تبریز - ارومیه هفته آینده به بهره‌برداری می‌رسد

پیام خوش اداره ورزش تبریز به تراکتوری‌ها

2 هزار هکتار با بیماری‌های برگی غلات در آذربایجان غربی مبارزه شد

مصوبات شورای ساماندهی مبادلات مرزی آذربایجان غربی اجرایی شود

تردد زائران اربعین از مرز تمرچین یک ظرفیت بزرگ فرهنگی است

برگزاری جلسه ستاد شاهد و ایثارگر دانشگاه آزاد اسلامی دامغان

دستگیری فرد مشکوک در مرگ زهره فکورصبور/ ویدئو

تبلیغات دور دوم مجلس شورای اسلامی در ایستگاه پایانی

برنامه‌ریزی برای تکمیل زیرساخت‌های ارتباطی اردبیل

کودک‌ربایی از گیلان تا خلخال

بارش‌های بهاری و امیدواری کشاورزان اربیلی