پیام آذری

آخرين مطالب

قصه پر غصه گسترش حاشینه‌نشینی در آذربایجان‌غربی/سکونت 300 هزار نفر از جمعیت استان در سکونت‌گاه‌های غیررسمی مقالات

قصه پر غصه گسترش حاشینه‌نشینی در آذربایجان‌غربی/سکونت 300 هزار نفر از جمعیت استان در سکونت‌گاه‌های غیررسمی
  بزرگنمايي:

پیام آذری -

پیام آذری


به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، امروزه یکی از اساسی‌ترین مسائل کشورهای در حال توسعه، رشد و گسترش ناهمگون شهرنشینی است و این توسعه ناهمگون شهری تبعاتی به همراه دارد که به نظر بسیاری از کارشناسان مهمترین مسئله شهرنشینی معضل حاشیه‌نشینی است. وقتی صحبت از پدیده حاشیه نشینی می‌شود بسیاری از آسیب‌های اجتماعی همچون جرم، فساد، فحشا، اعتیاد، خشونت در ذهن تداعی می‌شود آمارها حکایت از آن دارد که به شکل واقعی این قبیل مسائل و آسیب‌های اجتماعی در این مناطق بروز و نسبت به سایر مناطق شهر بیشتر است و در این راستا حاشیه نشینی خود را به اشکال مختلف همچون آلونک نشینی، زاغه نشینی، کپرنشینی، اسکان غیر رسمی، سکونت گاه‌های نابهنجار و حلبی آبادها نشان می‌دهد.
در این میان می‌توان بیان کرد شکل‌گیری سکونتگاه‌های غیررسمی و حاشیه نشینی از مسایل اجتماعی پسا صنعتی شدن و مهاجرت روستاییان به مراکز تولیدی در شهرهاست، کشور ما نیز با شروع صنعتی شدن و کاهش نقش روستاها در تولید داخلی و جایگزینی صنایع کوچک محلی با واردات کالاهای صنعتی، به تدریج با این معضل روبرو شده است.

پیام آذری

امروزه یکی از معضلات اساسی آذربایجان‌غربی گسترش حاشیه‌نشینی در استان بوده که حل آن با چالش‌های بزرگی روبرو است زیرا نه مردم حاشیه‌نشین توان مالی برای جابجایی دارند و نه مسوولان می‌توانند خیل عظیم حاشیه نشینان را به مشارکت در حل این معضل ترغیب کرده یا امکانات رفاهی در این مناطق وسیع را فراهم کنند.
یکی از ویژگی‌های حاشیه‌نشینی در آذربایجان‌غربی و به ویژه جنوب آن مهاجرپذیری از استان‌های همجوار به دلیل شیب توسعه‌ای و وجود فضای کافی گسترش شهری بوده که شهرستان بوکان نمونه عینی آن است و با توجه به تفاوت تعریف سکونتگاه غیررسمی با حاشیه‌نشینی و تفاوت سطح اقتصادی حاشیه نشین‌ها با ساکنان سکونتگاه‌های غیررسمی از نظر اجتماعی، حاشیه نشینی مساله اصلی به شمار می‌رود و اگر مدیریت نشود به آسیب اجتماعی تبدیل می‌شود.
شایان ذکر است بخش عمده‌ای از حاشیه نشینان را جمعیت مهاجران از همان استان تشکیل می‌دهند یعنی حاشیه نشینان شهر اغلب از روستاهای اطراف است که به عینه در ارومیه و شهرستان‌های استان شاهد آن هستیم با کمی گشت و گذار در حاشیه شهرها متوجه خواهیم شد این معضل روز به روز در شهرها گسترش یافته و این مناطق نیز از زیر ساخت‌های خدماتی مناسبی نیزبرخوردار نیستند بنابراین در نظر گرفتن اقشار کم­ درآمد در برنامه‌­ریزی­‌های کلان و ملی، منطقه‌ای و محلی و شهروند دانستن جمعیت ساکن در مساکن غیر رسمی از سوی نهادهای شهری به ویژه شهرداری­ها لازم و ضروری است.
به منظور در جریان قرار گرفتن معضلات حاشیه‌نشینی استان و شهر ارومیه مصاحبه‌ای با مسوولین مربوطه ترتیب داده‌ایم که در ادامه می‌خوانیم:

پیام آذری

سکونت 300 هزار نفر از جمعیت آذربایجان‌غربی در سکونت‌گاه‌های غیررسمی
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان‌غربی به خبرنگار فارس گفت: در حدود بالغ بر 300هزار نفر از جمعیت استان در مناطق سکونتگاه‌های غیررسمی در 42 شهر استان ساکن هستند که حدودا بالغ بر 13 درصد از جمعیت شهری استان را شامل می‌شود.
آیدین رحمانی ادامه داد: در حال حاضر سکونتگاه‌های غیررسمی در 42 شهر استان مطالعه شده است که جمعیت 42 شهر مذکور طبق آمار سرشماری سال 1395 شامل 1852988 نفر است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذبایجان‌غربی تصریح کرد: علت اصلی گسترش حاشینه نشینی در استان آذربایجان‌غربی عدم تعادل و توازن در توزیع امکانات و زیر ساخت‌های مورد نیاز در شهرهای استان می‌باشد و این موضوع مراکز شهرستان‌ها و به خصوص مرکز استان را تبدیل به قطب جذب مهاجر از سایر شهرها و روستاها کرده است.
وی یادآور شد: مهاجرینی که در نظام و ساختار شهری نقش موثری نمی‌توانند ایفا بکنند و در نهایت خروجی آن معضلات متعدد حاشینه نشینی اعم از اجتماعی، زیست محیطی و فرهنگی را در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای کاهش معضلات حاشیه‌نشینی استان تصریح کرد: بازآفرینی شهری پایدار در راستای اهداف تعریف شده در 42 شهر استان نسبت به توانمندسازی محلات حاشیه‌نشینی از جمله بهره‌مندی از خدمات زیربنایی(آب و برق و فاضلاب) و توانمندی در خصوص خدمات روبنایی در محلات مورد هدف اعم از آموزشی و بهداشتی درمانی ارائه خدمات در راستای بهبود کالبدی محلات نظیر آسفالت معابر و احداث فضای سبز و فضاهای خدماتی اقدام کرده است.

پیام آذری

24 درصد مردم ارومیه حاشیه نشین هستند
فرماندار ارومیه به خبرنگار فارس در خصوص مناطق حاشیه نشین ارومیه اظهار داشت: در حدود 24 درصد از جمعیت ارومیه در مناطق حاشیه ارومیه زندگی می‌کنند.
رسول مقابلی ادامه داد: سکونتگاه‌های غیر رسمی ارومیه شامل، حاجی پیرلو، حسین آباد، علی آباد، ابوذر، وکیل آباد، اسلام آباد، کشتارگاه، ریحان‌آباد، وزیر آباد و محمد آباد است.
فرماندار ارومیه بیان کرد: برابر بررسی‌های به عمل آماده دلیل اکثر حاشیه‌نشینی شهرها مهاجرت معکوس از روستاها به شهرها است که موجب افزایش حاشیه‌نشینی می‌شود.
وی با اشاره به معضلات و تبعات گسترش حاشینه نشینی تصریح کرد: گسترش حاشیه نشینی در شهرها تبعاتی همچون آسیب‌های اجتماعی ، سیاسی از قبیل فقر بیکاری، فساد، را به دنبال دارد.
مقابلی در خصوص اقدامات انجام شده در خصوص کاهش مشکلات مناطق حاشیه شهری اذعان کرد: پیگیری مصوبات ستاد بازآفرینی شهری و همچنین رفع موانع تا مصوبات به نتیجه مطلوبی برسند از جمله تدابیر اندیشه شده برای باز آفرینی پایدار شهری است.
وی اذعان کرد: فرمانداری ارومیه با تشکیل جلسات برای رفع مشکلات اجتماعی، بهداشتی و خدمات رسانی از قبیل تهیه و بازنگری طرح‌های هادی روستاها، طرح مشاغل پایدار، آب و فاضلاب، گاز، برق و مخابرات و برای رفاه حال شهروندان به خصوص پیگیری گازرسانی برای شهرک های پردیس ریحان آبادکه یکی از مشکلات اساسی اهالی بوده که با پیگیری فرمانداری و شرکت گاز و آب و فاضلاب منتج به نتیجه شده است.
خاطرنشان می‌شود ساکنان مناطق حاشیه‌نشین برای دسترسی به رفاه نسبی و نداشتن موقعیت مناسب اقتصادی در محل زندگی قبلی و بر اساس یک حق قانونی یعنی مهاجرت درون سرزمینی به حاشیه‌های شهر پناه آورده‌اند ولی در نهایت به مشکل خارج از محدوده بودن برخورد کرده و مورد غضب برنامه‌ریزان و مسوولان شهری و حتی اجرایی قرار گرفته‌اند در این میان انتظار می‌رود برای بهبود شرایط و کاهش معضلات مسوولین مربوطه اهتمام جدی در این امر داشته و نقاط آسیب‌پذیر و آسیب خیز به ویژه در مناطق حاشیه‌ای شهر به موقع و دقیق شناسایی شده و اقدامات لازم برای بهبود و رفع این نقاط آسیب پذیر انجام شود.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/390572/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ورق واردات خودرو برگشت

سخنگوی وزارت صمت: آمار تقاضای اعلامی خودروها جای تأمل دارد/ موضع وزارت صمت و اقتصاد عرضه در بورس است

هزینه عجیب کم کردن کیلومتر خودرو / خریداران مدل‌های کارکرده مراقب باشند!

شرط جدید حضور در لاتاری اعلام شد/ ورود ممنوع قرعه‌کشی خودرو

واردات خودرو روزی کمتر از یک دستگاه

واریز پول شرط شرکت در قرعه‌کشی فروش خودرو شد

شورای رقابت خواستار توقف عرضه شاهین، پژو207 و دنا در بورس شد+ نامه

اعمال شرط جدید شرکت در قرعه‌کشی ایران خودرو | سایت سایپا از دسترس خارج شد

هرج و مرج در سیاست‌ خودرویی

تعرفه واردات خودرو اعلام شد+ جدول

سود دولت از واردات هر خودرو چقدر است؟

تعرفه جدید واردات خودرو اعلام شد

سهمیه‌بندی عرضه خودرو

لغو عرضه خودرو در بورس تکذیب شد

قائم مقام بورس کالا: برخی دستگاه‌ها بدون نوبت و قرعه کشی، برای کارکنانشان خودرو دریافت کرده‌اند

تعرفه‌ واردات خودرو کاهش یافت/ نرخ‌ها از 6 تا 31 درصد

موافقت با واردات خودرو‌های کارکرده کمتر از 5 سال

نیش‌ترمز تولید خودرو

معادله املاک خودروسازان

وزیر صمت: ورود خودروهای با پلاک مناطق آزاد به داخل کشور آزاد می‌شود

قیمت‌های فرانجومی در بازار خودرو

خودروهای 3 میلیاردی مشمول مالیات شدند

معمای ترمز تولید خودرو

دبیر انجمن واردکنندگان: قیمت‌ها در بازار خودرو کاهشی می‌شود

فرش قرمز برای خودروی دست‌دوم؟

اعطای امتیاز خارج از نوبت خودرو به کارکنان حج

عرضه خودرو در بورس کالا متوقف می‌شود؟

شوک شورای رقابت به بورس و بازار خودرو | قیمت خودروهای داخلی چگونه محاسبه می شود؟

شیر کنترل رانت خودرو دست کیست؟

خودرو به بورس برگشت/ تصویب مصوبه واردات خودروهای دست دوم خارجی در کمیسیون تلفیق

فرمول سوم قیمت خودرو

واردات خودروهای دست‌دوم از مناطق آزاد تکذیب شد/ توافق مناطق آزاد با وزارت صمت برای واردات خودروهای صفر

مدیرعامل ایران خودرو: درخواست ما از مسئولان لغو قیمت گذاری دستوری است

فرمول «دست دوم» تنظیم بازار خودرو

رانت سینمایی خودروسازان/ پرواز شاهین در جشن سی‌مرغ

برنامه برای واردات خودرو؛ هر فرد بالای 18 سال یک خودرو وارد می کند؟

سه سناریوی واردات خودرو

تولید پژو 206 متوقف می شود

با پولی که مردم برای قرعه کشی خودرو پرداختند، می توان کل ایران خودرو را خرید/ تعزیرات «بهمن موتور» را نقره‌داغ کرد

روسیه: خودرو‌های ایرانی برای واردات هنوز مورد تایید نیست

عرضه «خودروهای وارداتی» خارج از «بورس کالا» آزاد شد

ویرایش جدید واردات خودرو

سخنگوی وزارت صمت: نمی‌گوییم خودرو گران نمی‌شود/ با افزایش عرضه، میزان افزایش قیمت زیر نرخ تورم خواهد بود

خودروی نوستالژیک 650 میلیونی

دولت به دنبال افزایش قیمت خودرو در اسفند؟/ هیچ وقت نمی‌گذارند واردات خودرو آزاد شود!

وزارت صمت بازار را رها کرده؛ مردم خودرو نخرند

پژو ٢٠6 نرفته، برگشت!

تا دولت نخواهد، قیمت خودرو کاهش نمی‌یابد/ چرا قیمت خودرو رقابتی نمی‌شود؟

پیش‌فروش خودروهای وارداتی؛ وزارت صمت رویا می‌فروشد

هفته 7درصدی بازار خودرو