پیام آذری

آخرين مطالب

اجرای 96 پروژه سرمایه گذاری گردشگری با حجم 10 هزار میلیارد تومان در آذربایجان‌شرقی اقتصادي

اجرای 96 پروژه سرمایه گذاری گردشگری با حجم 10 هزار میلیارد تومان در آذربایجان‌شرقی
  بزرگنمايي:

پیام آذری -

پیام آذری


ایسنا/آذربایجان شرقی مدیر کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان با اشاره به اینکه اکنون 96 پروژه سرمایه‌گذاری با حجمی بالغ‌بر 10 هزار میلیارد تومان در سطح استان در حال اجرا است، گفت: آذربایجان‌شرقی بعد از استان‌های تهران و خراسان‌رضوی در بحث جذب سرمایه‌گذاری در رتبه سوم قرار دارد و ما هر چقدر بتوانیم زیرساخت‌های گردشگری را تقویت کنیم در جذب گردشگر موفق‌تر خواهیم بود چرا که هر تعداد هم آثار تاریخی و محل جذب گردشگر داشته ‌باشیم، اما زیرساخت‌های لازم برای ورود گردشگران را تامین نکنیم در بحث جذب گردشگر ناموفق خواهیم بود.
احمد حمزه‌زاده با حضور در تحریریه خبرگزاری ایسنا اظهار کرد: رسانه‌ها مشاورهای ما هستند و ما به‌جای گارد گرفتن در برابر رسانه‌ها باید از تحلیل‌ها و نظرات آنها استفاده کنیم.
وی ادامه داد: بر اساس بررسی‌های وزارتخانه، در مجموع خروجی‌های سال 99، بیشترین پوشش خبری حوزه میرزاث فرهنگی در استان مربوط به خبرگزاری ایسنا بود که جا دارد از این بابت از تمامی دست‌اندرکاران و خبرنگاران این مجموعه قدردانی کنیم و بر همین اساس در سال 99 و سه‌ ماهه نخست سال جاری روابط‌عمومی اداره‌کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی رتبه نخست کشوری را به خود اختصاص داد.
حمزه زاده یادآور شد: این رتبه صرفاً مربوط به روابط‌عمومی اداره‌کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی نیست بلکه عملکرد کلیه خبرگزاری‌ها و رسانه‌های استان در حوزه میراث فرهنگی است که سهم خبرگزاری ایسنا در کسب این رتبه به‌مراتب بیشتر است و از این بابت تشکر ویژه‌ای داریم.
وی اضافه کرد: آذربایجان شرقی از جمله استان‌هایی است که دارای ظرفیت‌های بسیاری در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری است به‌طوریکه هر اقلیم آذربایجان شرقی دارای میکرو اقلیم‌های مختلفی است.
وی تاکید کرد: این‌موضوع نشان‌دهنده ظرفیت بالای آذربایجان‌شرقی در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری است که برای معرفی هرچه بیشتر این ظرفیت به سراسر کشور به همکاری بیش‌از پیش رسانه‌ها نیازمندیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌شرقی با اشاره به سفر وزیر میراث فرهنگی به استان گفت: در جریان این سفر چندین پروژه با اعتباری بالغ بر 500 میلیارد تومان حجم سرمایه‌گذاری‌ در بخش‌های مختلف میراث فرهنگی و گردشگری افتتاح شد و نکته جالب این است که علی‌رغم سایر بخش‌ها و قسمت‌هایی که تحت تاثیر شرایط کرونایی قرار گرفته‌اند، بحث جذب سرمایه‌گذار در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری خوشبختانه تاثیر منفی آن‌چنانی ندیده ‌است.
وی ادامه داد: همچنین در جریان بازدید آقای وزیر، دستور آغاز بررسی ثبت جهانی مزار شیخ شهاب الدین اهری صادر شد و طبق قراردادی که با پژوهشگاه بستیم، اکنون درحال تعیین عرصه حریم و لایه نگاری هستیم.
ثبت جهانی پل‌های خداآفرین با همکاری جمهوری آذربایجان
وی اضافه کرد: یکی دیگر از دستورات خوب آقای وزیر بحث ثبت جهانی پل‌های خداآفرین بود که حتی رئیس‌جمهور آذربایجان نیز طی بازدیدی که از این پل‌ها داشت اعلام کرد که خواهان ثبت جهانی پل‌های خداآفرین به‌صورت مشترک با ایران است، درحالی‌که این پل‌ها جزو قدیمی‌ترین و اولین پل‌های ایران است که پایه های آن به زمان ساسانی برمی‌گردد و اعتبار خوبی برای ثبت این پل ها در نظرگرفته شد که با همکاری آذربایجان به صورت مشترک ثبت خواهد شد.
حمزه‌زاده خاطرنشان کرد: در سال 99 میزان موافقت‌های اصولی صادره نسبت‌ به سال 98، 25 درصد افزایش‌یافت به‌طوریکه در سال 98، 76 و در سال 99 ، 100 موافقتنامه اصولی صادر شد.
وی، زیرساخت‌ها و جاذبه‌های گردشگری را مکمل همدیگر عنوان کرد و اظهار کرد: هر کجا زیرساخت‌های مناسبی فراهم شود، گردشگران با رغبت فراوان به آن‌جا سفر می‌کنند و قطعا موضوع جذب گردشگر و سرمایه‌گذار بخش خصوصی در سال‌های آینده بهتر از این می‌تواند در جذب گردشگر پایدار به ما کمک کند. 

پیام آذری

اقتصادی کردن ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی
وی، اقتصادی کردن ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی را جزو موارد اصلی و اولویت‌دار برشمرد و گفت: بسیاری از بناهای تاریخی در زمان خود کاربری اقتصادی داشتند و اکنون نیز برای حفظ این آثار تاریخی باید کاربری اقتصادی تعریف شود.
وی ادامه داد: اکثر بناهای تاریخی در اختیار ما، درحال واگذاری به صندوق حفظ، احیا و بهره‌برداری از بناهای تاریخی هستند و صندوق در حال پیدا کردن سرمایه‌گذار برای این بناها است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌شرقی در خصوص محدوده‌ی بافت تاریخی تبریز گفت: طبق آخرین پایشی که در مطالعات بافت تاریخی تبریز انجام داده‌ایم و وزیر نیز این محدوده را به استاندار ابلاغ کرده است، این محدوده تقریباً دو برابر شده است؛ به‌طوری‌که آخرین محدوده تاریخی تبریز قبلا بیش‌از 460 هکتار بود که اکنون به 1000 هکتار رسیده ‌است.
وی ادامه داد: وجود بناهای تاریخی زیاد در استان نشان‌دهنده غنای بافت تاریخی تبریز است که ما صرفاً نگاه کالبدی نداشته و می‌توانیم با طراحی شماتیک مکان-رویدادهای تاریخی که جذابیت زیادی برای گردشگران دارد،تاریخچه آن مکان-رویداد ها را برای گردشگران بیان کنیم.
وی با بیان اینکه محدوده بافت تاریخی تبریز مشخص‌شده و در مرحله‌ی تعیین ضوابط قرار دارد، گفت: در داخل این ضوابط، کاربری‌های مختلفی را نیز تعریف خواهیم کرد، بطوریکه در یک بنای تاریخی که اتاق های زیادی دارد، می‌توانیم ساخت هتل-بوتیک و در بنای دیگری که در بر جاده قرار دارد، فروشگاه صنایع دستی را پیش‌بینی کنیم.
حمزه زاده در بخش دیگری از سخنان خود به مصوبه شورای شهر تبریز در خصوص تعرفه عوارض محلی اشاره کرد و افزود: طبق این مصوبه در صورت تغییر کاربری بناهای تاریخی به فروشگاه‌های صنایع دستی و میراث فرهنگی مالکان می‌توانند بدون پرداخت عوارض محلی این تغییر کاربری را انجام دهند و در همین راستا تعدادی از مالکان خصوصی مجوز لازم را از ما اخذ کرده‌ و با هزینه‌های خود به مرمت این بناهای تاریخی می‌پردازند.
وی، نقش رسانه ها را در ترغیب مالکان بخش خصوصی برای مرمت بناهای تاریخی مهم برشمرد و گفت: مسئولین و مردم، آثار تاریخی را نه به‌عنوان یک مزاحم بلکه باید به‌عنوان یک منبع درآمد نگاه کنند که توجیه‌پذیری اقتصادی نیز داشته باشد و عملکرد رسانه‌ها در معرفی این مکان‌ها و برگزاری وبینارها و همایش‌ها تأثیر بسزایی دارد و بسیاری از مالکان بناهای تاریخی خودشان پیش‌قدم شده و اقدام به تغییر کاربری این مکان‌ها به هتل-بوتیک‌ها، فروشگاه صنایع دستی و سفره‌خانه‌های سنتی می‌کنند.
ثبت دو شهر اسکو و اهر به عنوان شهر ملی
وی در خصوص ثبت شهرهای ملی استان نیز گفت: در سال 99 دو شهرستان اسکو و اهر را به‌ ترتیب به‌عنوان شهر ورنی و چاپ کلاغه ای ثبت کردیم که این امر برای اولین‌بار در استان اتفاق می‌افتد. همچنین برای سال 1400 نیز شهرهای سردرود، کوزه‌کنان، ممقان و روستای نجف‌ترکمانی به ترتیب به عنوان شهر تابلوفرش دستباف، سفال و کوزه، ممقان‌بافی و ورنی بافی کاندیدای ثبت ملی هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌شرقی در خصوص ثبت آثار جهانی متذکر شد: طبق دستورالعمل یونسکو هر کشور در هر سال تنها می‌تواند یک اثر جهانی را ثبت کند اما آثار مشترک بین کشورها را خارج از سهمیه ثبت می‌کنند و وزارتخانه نیز برای استفاده بهینه از این سهمیه رویکردی را تحت عنوان ثبت مجموعه‌ای از آثار ها اتخاذ کرده‌است که به‌عنوان مثال تاکنون مجموعه‌ی کلیساها و مجموعه قنات‌ها ثبت شده‌است و امسال نیز مجموعه کاروان‌سراها در دست اقدام است که در داخل این مجموعه 42 کاروان‌سرا از کل کشور قرار گرفته‌است که چهار کاروان‌سرای یام،جمال‌آباد میانه،گوئجه‌بل و خواجه نظر جلفا مربوط به آذربایجان شرقی است.
وی در تشریح مشکلات مربوط به ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران خاطرنشان کرد: یونسکو ابتدا این پرونده را ریجکت کرد اما بعد از رایزنی های انجام شده پرونده به حالت دیفالت درآمد و خوشبختانه به دلیل اینکه جنگل‌های هیرکانی ثبت جهانی شده بود، با پیشنهاد وزارت‌خانه جنگل‌های ارسباران تحت الحاق جنگل‌های هیرکانی قرار گرفت.
وی اضافه کرد: دلایل ریجکت شدن پرونده این بود که کارشناسان یونسکو منحصربه‌فرد بودن این جنگل‌ها را قبول نمی‌کردند و علاوه‌براین موضوع چرای بیش‌ از حد دام در جنگل‌ها و وجود بیش‌از 1500 هکتار اراضی کشاورزی را به‌عنوان ایراد مطرح کرده بودند که خوشبختانه برای حل این مشکل 9 هزار هکتار اراضی در پایاب سد خداآفرین بعنوان زمین معوض در نظر گرفته‌شده است همچنین یکی دیگر از ایرادات عدم وجود ایستگاه آتش‌نشانی در جنگل‌های ارسباران بود که خوشبختانه اخیراً دو ایستگاه آتشنشانی در نظر گرفته شده است.
بیشترین مشکل کندوان مربوط به ساخت‌وسازهای غیرمجاز است
حمزه‌زاده در رابطه با مشکلات و موانع ثبت جهانی روستای کندوان نیز بیان کرد: بیشترین مشکل کندوان مربوط به ساخت‌وسازهای غیرمجاز است و من مطمئن هستم در صورت جمع‌آوری ساخت‌وسازهای غیرمجاز در کندوان، این روستا می‌تواند در خارج از نوبت نیز به ثبت جهانی برسد.
وی ادامه داد: کندوان می‌تواند مقصد تور گردان‌های بین‌المللی قرار بگیرد یعنی در قرارداد تورهای گردشگری سایر کشورها مقصد کندوان تاکید شود چرا که علت اصلی سفر بسیاری از گردشگران خارجی به ایران، رفتن به روستای کندوان است و این مقصد منحصربه‌فرد یکی از اشل‌های خاص یونسکو است.
حدود 1900 اثر در استان به ثبت ملی رسیده‌است
وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو در خصوص تعداد بناهای تاریخی استان گفت: حدود 1900 اثر در استان به ثبت ملی رسیده‌است که 1800 اثر به‌عنوان بناهای تاریخی است که شامل حمام‌ها و خانه‌های تاریخی و... است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌شرقی در پایان افزود: در خصوص ساخت‌وسازهای غیرمجاز در خانه‌های تاریخی، مصوبه ای را برای هفت شهرستان تبریز، مراغه، مرند، اسکو، اهر، شبستر و تسوج و بخشی از بناب تصویب کردیم که بافت‌های تاریخی این شهرستان مشخص شده و ضوابط این بافت‌ها را نیز تعیین می‌کنیم و براساس دستورالعمل شورای‌عالی شهرسازی، شهرداری‌ها موظف هستند جلوی هرگونه ساخت‌وساز غیرمجاز در این بافت‌های تاریخی را بگیرند که خوشبختانه در سال‌های اخیر حدود 90 درصد از ساخت‌وسازهای غیرمجاز جلوگیری شده‌است.

پیام آذری

انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/397506/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اتفاقات شب گذشته فرودگاه تبریز: از حمله به ون تراکتور تا درخواست جدایی بازیکنان

مرگ تلخ 2 مرد در مرند در داخل چادر مسافرتی

(ویدئو) بهار چشم‌نواز شهر بیله‌سوار

الگوبرداری استان های آذربایجان غربی و مازندران از طرح سفیران زیبایی قم

ببینید | جنجال بزرگ در تبریز؛ حمله هواداران به ون حامل بازیکنان تراکتور

دستگیری عامل ایجاد تنش قومیتی در ورزشگاه 3 هزاز نفری ارومیه

سقوط نوجوان 15 ساله از ارتفاعات شیخ ریواس اشنویه

حامیان طرح پنجره‌های امید در آذربایجان غربی، پنجره پر نور نیازمندان شدند

حادثه رانندگی در محور خوی-مرند

حمله هواداران تراکتور به ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

پیدا شدن بقایای 3 جوان مفقود شده در دامنه کوه سبلان

دومین پیروزی بسکتبالیست‌های مهابادی مقابل نماینده ایلام

قدردانی مردم تکاب از پاسخ قاطع سپاه پاسداران

لزوم توجه به محیط زیست

پیکر طلبه جهادگر و مردمی بر روی شانه‌های مردم در خوی

مسئولان به فکر حل مشکلات معیشتی مردم باشند

خدمات رسانی به سیل‌زدگان با همیاری تمامی نهادها و سازمان‌ها انجام می‌شود

سرپرست استقلال: مشکل تیم ما مالی است

(ویدئو) «پدر مهربان»، آهنگی برای تقدیر از کیم جونگ اون

استان اردبیل نیازمند احداث 814 کیلومتر بزرگراه است

تشدید برخورد با افزایش دهندگان خودسرانه قیمت کالا و خدمات در اردبیل

احداث 3 هزار و 180 واحد طرح نهضت ملی مسکن در اردبیل

پیدا شدن بقایای 3 جوان مفقود شده در ییلاقات سامانلو مشگین‌شهر

یک هزار و 257 واحد مسکونی به مددجویان کمیته امداد آذربایجان شرقی تحویل شد

برد تیم فوتبال نساجی در برابر تراکتور سازی تبریز

خواجه‌گیری: رابطه خوبی با نکونام دارم

رئیس ستاد انتخابات استان اردبیل: آماده برگزاری دور دوم انتخابات هستیم

برخورد با افزایش خودسرانه قیمت کالا و خدمات در اردبیل

بسکتبالیست‌های مهابادی نماینده ایلام را هم از پیش رو برداشتند

عامل ایجاد تنش قومیتی در ورزشگاه ارومیه دستگیر شد

بازگشایی محور کنارک- زرآباد به همت بسیج سازندگی+ فیلم

مشت های گره کرده نکونام و اعتراض کادر فنی حریف/ تشویق هر دو تیم!

کاسمیرو: آنچلوتی وقتی فهمید رئال مادرید را ترک می‌کنم گریه کرد

سورپرایز ملیکا رسولی، دختر کاراته‌کای زنجانی برای علی دایی/ ویدئو

حمایت نمازگزاران اردبیلی از عملیات پهپادی موشکی «وعده صادق»

پیش‌بینی هوای ابری توام با رگبار باران برای اردبیل

جنازه 3 جوان مفقودشده در سبلان پیدا شد

عملیات وعده صادق غرور مسلمانان جهان را احیا کرد

رسالت سپاه، حفظ انقلاب اسلامی است

برگزاری المپیاد‌های علمی دانش آموزان در تبریز

لیگ برتر فوتبال / نساجی با عبور از تراکتور امیدوار شد

تشییع پیکر مادر شهید دوران دفاع مقدس در سراب

نساجی فاتح جنگ هواپیماداران! برگشت قائمشهر به لیگ

ترفندهای تمیزکاری خانگی

تداوم طرح مایه‌کوبی دام‌های سبک در مهاباد

تقدیر از عملیات مقتدرانه سپاه

عملیات وعده صادق با الهام از شهدا

انتقام سخت گرفته نشده است

برخورد موتورسیکلت با تیر برق جان دو جوان سردشتی را گرفت

آزمون مرحله دوم المپیاد‌های علمی دانش آموزان در تبریز