پیام آذری

آخرين مطالب

مراتع، نقطه مشترک وفاق و دوستی دامداران گیلان و اردبیل اجتماعي

مراتع، نقطه مشترک وفاق و دوستی دامداران گیلان و اردبیل
  بزرگنمايي:

پیام آذری -

پیام آذری


در میان هیاهوی دنیای رنگارنگ امروز هنوز هستند افرادی که خانه‌هایشان از نخ های سیاه و قطور بافته و ستون خانه‌هایشان از چوب برافراشته شده است، به طوری که در برابر زلزله هم تلفاتی ندارند.
همه ما زندگی عشایری را در سیاه چادرها و با کمترین امکانات و آغل‌های بر پا شده در کوهستان می شناسیم، کمتر کسی در مواجهه با عشایر به داشتن دفترچه عشایری و پروانه چرای دام فکر می کند، چون همه چیز در اینجا حکم بر اسکان دامداران و عشایر نشینان اصیل می دهد.
وجود مناطق بسیار زیبا و مراتع سرسبز در ارتفاعات رضوانشهر، تالش، ماسال و فومن و هم مرز بودن این شهرستانهای غرب استان گیلان با خلخال و استان اردبیل و سابقه دوستی مردمان این دو استان در این مناطق موجب شده رفت و آمد و مهمانی های سالانه نیز بین آنان برقرار باشد.
استان گیلان در مناطق غربی خود با استان اردبیل دارای مرز مشترک است، شهرستان های تالش، رضوانشهر، ماسال و فومن از جمله مناطقی هستند که با شهرستان خلخال دارای مرز مشترک به طول 120 کیلومتر هستند.
این مناطق در کنار پیوندهای فرهنگی و تاریخی که ریشه هویتی ساکنان آن را شکل می دهد، در گذشته های دور و طی سالهای اخیر بعضاً شاهد بروز اختلاف و درگیری بین دامداران بدلیل تداخل چرای دام در مراتع بوده است که سایه‌ای نه چندان دوستانه را به بین مردم دو منطقه ایجاد کرد.
تداخل و اختلافی که امروزه دیگر شاهد آن نیستیم و جایش را به توافق و تعامل و دوستی دوطرفه سپرده است. اما گهگاهی این زخم کهنه با برخی شیطنت ها سرباز کرده و دل مردم دو استان را آزرده خاطر می کند.

پیام آذری

دوستعلی نظری از دامداران مناطق رضوانشهر در گفتگو با خبرنگار ایرنا می گوید: پدرم و پدر بزرگ و اجدادم همگی به همین شغل دامداری مبادرت می کردند و من از کودکی یاد دارم همیشه در نقاط مرزی شاهد درگیری های بسیار بزرگ و خطرناک بین دامداران این منطقه با خلخال بودیم که در بعضی مواقع کار به جاهای خطرناک کشیده می شد و شاهد قتل و قطع عضو نیز بودیم.
این دامدار رضوانشهری با اشاره به اقدامات بسیار خوب از سوی مسئولان در خصوص کاهش این اختلافات افزود: با توجه به اقدامات خوب و رفت و آمدهای صورت گرفته از سوی مسئولان دو شهرستان رضوانشهر و خلخال، دیگر هیچ وقت اتفاقات تلخ و خطرناک گذشته در مراتع و نقاط مشترک این دو شهرستان تکرار نمی شود و دوستی و رفاقت ما با همدیگر هر روز بیشتر می شود.
عین اله پورمیرزایی دیگر دامدار منطقه پره سر می گوید: شرایط زندگی دامداران و عشایر در زمان کنونی با گذشته های دور تفاوت بسیار دارد و بدلیل تنگناهای اقتصادی و شرایط سخت زندگی، افراد فرصت طلب همیشه در کمین هستند تا احشام ما را به سرقت ببرند.
وی بیان کرد: دامداران دو استان گیلان و اردبیل به دلیل وجود مرزهای مشترک و همجوار بودن مراتع، ناگزیرند در اوقاتی از سال وارد عرصه های همدیگر می شوند و این یک امری طبیعی است و چندان مشکلی برای ما ایجاد نمی کند.
این دامدار پره سری می گوید: ترس ما همواره این است چون گاهی افراد فرصت طلب و سارقین در تاریکی شب، مخصوصاً شبهای بارانی و هوای مه آلود به گله های ما شبیخون می زنند و منجر به ایجاد درگیری بین ما می شود. مساله ای که اخیرا نیز شاهد آن در منطقه بودیم.
نماینده دامداران شهرستان رضوانشهر هم در این رابطه و با اشاره به حوادث اخیر که منجر به درگیری مسلحانه و زخمی شدن یک دامدار از منطقه پره سر رضوانشهر منجر شد گفت: اتفاقات اخیر هیچ ارتباطی به موضوع درگیری بین دامداران دو شهرستان رضوانشهر و خلخال ندارد.
بیت اله کریمی افزود: در هفته گذشته شاهد درگیری های مرزی متعدد بین دامداران در مراتع بوده ایم که این افراد از جوانانی هستند که با استفاده از تاریکی شب به گله های دامداران شبیخون زده و گوسفندان را به سرقت می بردند و حتی چندین دامدار ما را مورد ضرب و شتم قرار داده و یک نفر از دامداران ما نیز با تفنگ شکاری مورد اصابت گلوله قرار گرفت.

پیام آذری

تاریخ رضوانشهر و خلقال به هم تنیده است
فرماندار رضوانشهر در این خصوص گفت: با نگاه به پیشینه تاریخی و دوستی بین مردم دو شهرستان رضوانشهر و خلخال در می یابیم که این دوستی ها ریشه در تاریخ این مناطق دارد.
محمودقاسمی به خبرنگار ایرنا افزود: در کنار الفت و دوستی های موجود بین دامداران و مردم، بعضاً شاهد اختلافات کوچک نیز بین آنان بوده ایم که با استفاده از ظرفیت های موجود و بزرگان منطقه نسبت به حل و فصل آن اقدام شده است.
رئیس شورای تأمین رضوانشهر با بیان این مطالب که اجازه نخواهیم داد افرادی خودسر و متمرد از قانون، امنیت منطقه و پایه های دوستی دو شهرستان را خدشه دار کنند گفت: تا رفع تمامی موارد اختلاف و پرهیز از هرگونه خودسری ها از کمک و دخالت افراد ذی نفوذ و ریش سفید در سطح هر دو شهرستان استفاده خواهیم نمود.
یکی از فرمانداران اسبق شهرستان های رضوانشهر، تالش و خلخال در این زمینه می گوید: طبق اسناد و مدارک موجود که در اختیار دامداران می باشد، چرای دام در مراتع هیچ وقت برای دامداران حق مالکیت ایجاد نمی کند.

پیام آذری

محمد علیزاده از فرمانداران سابق که از سال 1376 تا حدود سال 90 سابقه فرمانداری شهرستان های رضوانشهر، خلخال و تالش را در کارنامه خود دارد و پیش از آن هم بخشدار ماسال بود، اقدامات مهم و ماندگاری برای پیشگیری از اختلافات دامداران این مناطق بعمل آورد که همچنان بعنوان دستور کار در تاریخ این مناطق ثبت شده است.
وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: وجود اسناد و مدارکی تحت عنوان پروانه چرای دام، در دست دامداران، محدوده هایی از مراتع را بعنوان امانت و برای مدت مشخصی از سال در اختیار آنان قرار می دهد تا دام‌ها در آن تعلیف شوند.
علیزاده با انتقاد از سوء‌ مدیریت برخی از دستگاه ها که مسئولیت مستقیم مراتع و عرصه های ملی را بر عهده دارند گفت: بعضاً مدیران و کارشناسان همین دستگاه ها در گذشته دارای دام بودند و افرادی را بعنوان دامدار در عرصه ها می گماردند و برخوردهای سلیقه ای با موضوعات از سوی چنین افرادی موجب گسترش دامنه تنش و درگیری بین دامداران و مرتع داران این 5 شهرستان می‌شد که کار را مشکل می کرد.
علیزاده با اشاره به تجربیات گذشته خود در این رابطه گفت: فرمانداران هرکدام از این 5 شهرستان که مسئولیت شورای تأمین شهرستان تحت مدیریت خود را بر عهده دارند، باید با هوشیاری بالا و فعال سازی و استفاده از ظرفیت همه اعضای شورای تأمین، اقدامات پیشگیرانه جهت جلوگیری از هرگونه تنش و اختلاف را در دستور کار خود قرار دهند تا جلوی برخوردهای سلیقه ای و سوءاستفاده های بعضی از مدیران دستگاه های مرتبط با این امر گرفته شود.
وی افزود: یک فرد مسئول و مدیر نباید با موضوعات برخورد سلیقه ای داشته باشد و برایش هیچ تفاوتی نداشته باشد که فرد دامدار متعلق به کدام منطقه و شهرستان استف مساله مهم آرامش و تفاهم و دوستی است.
علیزاده در ادامه با اشاره به راه حل های پیشگیرانه جهت جلوگیری از هر گونه درگیری بین دامداران گفت: با ایجاد مشترکات از قبیل تجارت، رفت و آمد، ازدواج و غیره می توان این مشکلات را برطرف کرد که این امر با استفاده از ظرفیت افراد با نفوذ و ریش سفیدان منطقه امکانپذیر است.

پیام آذری

فرماندار خلخال هم در پاسخ به تماس تلفنی خبرنگار ایرنا گفت: اختلاف اخیر که در سطح منطقه ما و در مجاورت با شهرستان رضوانشهر بروز کرد، هیچ ارتباطی با موضوع اختلافات مرزی و مراتع بین این دو شهرستان ندارد و این یک موضوع شخصی بود که هم اکنون از سوی مقامات قضایی در حال پیگیری است.
فریدون بابایی افزود: شهرستان خلخال از توابع استان اردبیل دارای 120 کیلومتر مرز مشترک با 4 شهرستان گیلان از قبیل تالش، رضوانشهر، ماسال و فومن می باشد که در گذشته های های دور شاهد خشونت و درگیری های بسیار زیاد بین دامداران در مناطق متعدد بودیم که ناگزیر پاسگاه های های انتظامی بصورت فصلی در این مناطق مستقر می شد.
بابایی با بیان اینکه در سال‌های اخیر با کاهش اختلاف بین دامداران 2 استان و عدم نیاز به راه اندازی پاسگاه‌های انتظامی تلفیقی در مراتع مرز مشترک و در فصل چرا طبق روال گذشته، گفت: اختلافات گذشته بارها منجر به درگیری در بین دامداران می‌شد که با همکاری مسئولان شهرستان‌های منطقه اختلافات کاهش یافته و نیازی به ایجاد این پاسگاه‌ها نیست.
وی با بیان این مطلب که واگذاری مسئولیت هرمنطقه از مراتع به دامداران موجب کاهش اختلاف و درگیری خواهد شد گفت: هم اکنون مهمترین نقش شورا های تأمین در سطح پنج شهرستان خلخال، رضوانشهر، تالش، فومن و ماسال فقط نظارت می باشد و مسئولیت مراتع به خود دامداران واگذار شده است و همین موضوع موجب جلوگیری از تنش و اختلافات مربوطه شده است.
فرماندار خلخال افزود: دامداران دارای پروانه چرای دام و شناسنامه در سطح همه این چند شهرستان، برای ما محترم هستند و همه این عزیزان بعنوان افرادی زحمتکش و تولید کننده می باشند و هیچ وقت آنان را تفکیک نمی کنیم و همواره با آنان همکاری داشته ایم و اغلب مواقع برای تأمین ارزاق، ملزومات و امکانات مربوطه به ما مراجعه می کنند و برای برطرف کردن خواسته های آنان هرگز دریغ نمی کنیم.
فرماندار خلخال ادامه داد: زمان هایی از سال حتی وضعیت جوی در سطح منطقه نامساعد می شود و دامداران مناطق تالش، رضوانشهر، ماسال و فومن ناگزیر هستند برای در امان ماندن از هرگونه خطرات احتمالی و حوادث ناگوار وارد مراتع خلخال شوند و در این جاها پناه بگیرند که این موضوعات امری طبیعی است و از قبل برای هرگونه همکاری هماهنگ شده است.
بابایی بیان کرد: امسال با توجه به شرایط جوی خاص و خشکسالی که مراتع خلخال و شهرستان های پیرامون ما تحت تأثیر آن قرار گرفته اند باید مراقبت بیشتری داشته باشیم تا افراد فرصت طلب از این شرایط برای ایجاد بی نظمی و نا امنی استفاده نکنند.
شهرستان های تالش، رضوانشهر، ماسال و فومن در غرب استان گیلان، دارای بیش از 120 کیلومتر مرز مشترک با شهرستان خلخال استان اردبیل دارند.
برچسب‌ها مراتع خلخال رضوانشهر ماسال اردبیل گیلان تالش فومن

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/402096/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شیوه صحیح آفتاب‌گرفتن بدون آسیب به پوست

پاکسازی کبد چرب و چربی سوز ترین دمنوش لاغری ها کدام هستند؟

آپنه خواب به قدرت حافظه آسیب می رساند

جدیدترین کمپین برند آمبرلا با نام سفر خوشبو

شیوع «تب طوطی» در اروپا؛ تایید مرگ 5 بیمار تاکنون

نوشابه‌های رژیمی احتمال ابتلا به بیماری قلبی را تا 20 درصد افزایش می‌دهد

کمبود آهن عاملی برای ابتلا به کرونای طولانی

دانشمندان برای اولین بار به کمک سلول‌های بنیادی «اندام‌های کوچک» ساختند

روند افزایشی مسمومیت با شوینده‌ها طی سال‌های اخیر

سازمان نظام پزشکی : 80 درصد افراد دچار اختلالات ستون فقرات هستند

خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه

مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟

ابتلا به نقرس با مصرف این نوشابه‌ها

حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه

تعداد داروخانه‌های شهرستان خوی به 2 برابر افزایش یافت

تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه

در ارومیه چه خبر است؟ از قمه کشی رعب آور تا کورس های شبانه (فیلم)

دستگیری 4 نفر از اراذل و اوباش درگیری شب گذشته ارومیه

شناسایی و دستگیری عوامل نزاع و درگیری در ارومیه

اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله

پرداخت 15 میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل خانگی در مراغه

بیش از 260 کیلومتر پروژه آزادراهی و بزرگراهی در آذربایجان شرقی در حال احداث است

زنان باردار از این مشکل بهداشتی بی‌خبرند

پایان کار طراح افسانه‌ای فرمول یک در ردبول

اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله

آذربایجان‌شرقی منتظر خبرهای خوب در حوزه راه است

تصرف و برداشت غیر مجاز بستر رودخانه تا گرانفروشی توسط ماسه شویی‌ها در اهر

ساعت و ترکیب احتمالی تراکتور - ذوب‌آهن در جام حذفی (امروز جمعه 7 اردیبهشت)

افتتاح 8404 واحد نهضت مسکن ملی در آذربایجان‌شرقی

رقابت 52 هزار نفر برای ورود به دانشگاه در آذربایجان‌غربی

آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی

گردهمایی مددکاران ترویجی شهرستانهای ارومیه، نقده و اشنویه

افتتاح هشت هزار و 404 واحد مسکونی در آذربایجان شرقی

4 کشته و مصدوم در تصادف محور مرگنلر-چایپاره

وزیر راه از قطعه ششم آزادراه تبریز- ارومیه بازدید کرد

دستور رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی به دادستانها و فرمانده نیروی انتظامی

هشت هزار و 404 واحد نهضت ملی مسکن در آذربایجان شرقی افتتاح شد

بوکان در سکوی نخست المپیاد آماده آذربایجان غربی

تخصیص اعتبار فوری برای آزادراه‌های آذربایجان شرقی

دستگیری عوامل نزاع و درگیری در پل قویون ارومیه

ارتباط میکروپلاستیک‌ها با حمله قلبی

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

میزان ماندگاری تزریق مزوژل جالپرو چقدر است؟

درمان تومورهای مغزی با فناوری شتاب‌دهنده ذرات «سرن»

زیبایی‌های غیرمتعارف؛ از «نصف کردن زبان» تا «گوش الاغی»

جدیدترین آمار مبتلایان و قربانیان کرونا در جهان

ابداع یک فناوری جدید برای درمان ناباروری

هشدار؛ این دارو تقلبی است

قطعی‌ترین درمان ریزش مو در زنان چیست؟