پیام آذری

آخرين مطالب

همه چیز درباره دختر شناگر سوریه ای که در المپیک شگفتی ساز شد ورزشي

همه چیز درباره دختر شناگر سوریه ای که در المپیک شگفتی ساز شد
  بزرگنمايي:

پیام آذری - یسری ماردینی اهل سوریه که همراه خواهرش قایق پناهجویان را با شنا کردن نجات داده بود، باز هم با حضور در المپیک نام خودش را بر سر زبان‌ها انداخت
داستان الهام‌بخش یک پناهجو در المپیک
سری ماردینی با داستان قابل توجهش در ریو 2016 تمام توجه‌ها را به سمت خودش جلب کرد. حالا ماردینی در توکیو 2020 هم دوباره نام خودش را بر سر زبان‌ها انداخته و مسئولیتی دو برابر داشت؛ اگرچه باز هم نتوانست نتیجه‌ای که می‌خواهد بگیرد. با این حال این شناگر ماده پروانه با 23 سال سن به دوره‌های بعدی هم امید دارد.
نماینده تمام جهان
مراسم افتتاحیه المپیک با تمام مراسم‌های دیگر فرق دارد؛ لحظه استقبال است و جشن و تقدیر. جمعیت از سر شوق فریاد می‌زنند چون می‌دانند که بازی‌های المپیک آغاز شده‌اند. ورزشکاران برای جمعیت و برای دیگر ورزشکاران کف می‌زنند. برای ورزشکار پناهنده‌ای به نام یسری ماردینی لحظه ورود در مراسم افتتاحیه المپیک 2016 ریو زیر پرچم تیم المپیک پناهندگان، لحظه تغییر شگرف زندگی‌اش بود.
این شناگر جوان در گفت‌وگو با کتی لدکی که پنج مرتبه قهرمانی المپیک را بدست آورده است گفت: «لحظه‌ای که وارد ورزشگاه شدم تمام طرز فکرم در مورد کلمه پناهنده تغییر کرد. در آن لحظه فهمید که هیچ فرقی با بقیه رقیبانش از دیگر کشورها ندارد.»
یسری نماینده مردم خود بود، مردمی فراتر از مرزها: «می‌دانم که شاید پرچم کشور خودم را حمل نمی‌کنم اما پرچم المپیک را در دست دارم که نماینده تمام جهان است.»
ماردینی با راه رفتن در تیم بزرگ‌تری از پناهجویان در المپیک 2020 توکیو دوباره آن حال و هوا را تجربه کرد. او یکی از 29 ورزشکاری بود که برای تیم پناهجویان تابستان امسال انتخاب شد. بازی‌های المپیک امسال دستاورد مهم دیگری را در زندگی ماردینی ثبت کرد. دختری که توانایی شنا کردنش باعث نجات زندگی‌اش شده بود.
هدف؛ زنده ماندن
یسری در این باره می‌گوید: «من و خواهر بزرگ‌ترم متوجه شدیم که به خاطر جنگ در امان نیستیم. در مدرسه بمب می‌انداختند حتی در استخر هم بمب‌گذاری صورت گرفت. انگار جز زنده ماندن هیچ هدف دیگری در زندگی نداری.»
داستان سفر 25 روزه ماردینی سرتیتر تمام خبرگزاری‌های سراسر جهان شد. این سفر شجاعت و سرسختی فوق‌العاده او در زندگی را نشان می‌دهد: «ما سوار لنجی بودیم که ظرفیتش 7 نفر بود اما ما 20 نفر بودیم. این لنج‌ها اصولاً 10 کیلومتر را در عرض 45 دقیقه طی می‌کنند. قایق شکست و موتور متوقف شد و دیگر کار نکرد. خواهرم از یک طرف قایق به داخل آب پرید و من هم از طرف دیگر پریدم. او عصبانی شد و داد زد که به قایق برگردم با اینکه ما هردو شناگر بودیم. سپس دو پسر هم به داخل آب پریدند و ما با یک دست سعی کردیم قایق را با طناب ببندیم و با پا به آن ضربه بزنیم تا قایق در جای درستی قرار بگیرد و کارهایی از این قبیل. سه ساعت و نیم طول کشید تا به ساحل برسیم.»
سفر ماردینی با رسیدن به جزیره لسبوس در یونان به پایان نرسید. تازه شروع ماجرا بود. او و خانواده‌اش به 7 کشور دیگر هم سفر کردند تا به آلمان یعنی محل اقامت کنونی‌اش رسیدند. در حالیکه توجه‌ها بر این است که آیا ماردینی می‌تواند در المپیک نتایج خوبی بگیرد، هدف پناهنده سوری بزرگ‌تر از اینهاست. هدف شخصی او این است که همگان بهتر بتوانند وضعیت پناهندگان را درک کنند، تنها چیزی که آنها به دنبالش هستند امنیت و فرصت است. یسری در این باره هم توضیح داد: «این همان چیزی است که من همیشه سعی دارم به مردم بگویم. من از 3 سالگی شناگر بوده‌ام. تمام طول زندگی‌ام روی شنا کردن کار می‌کردم و چیزی نبود که از زمان آمدنم به آلمان به آن روی آورده باشم. قضیه این است که در سوریه من این فرصت را نداشتم. من از حمایت فدراسیون برخوردار نبودم.»
رؤیای پناهجویان
کتی لدکی از تیم ایالات متحده آمریکا با به اشتراک گذاشتن بخشی از تاریخچه خانوادگی خود به این ورزشکار سوری پاسخ داد. پدربزرگ پدری لدکی، یارومیر، اهل چکسلواکی بود که بعدها به جمهوری چک و اسلواکی تقسیم شد. او در سال 1947 بورسیه دریافت کرد تا در ایالات متحده آمریکا به تحصیل بپردازد اما خانواده او را مجبور کردند تا همانجا بماند و به کشور کمونیستی ناامنشان برنگردد. او گفت: «من برای آنچه پدربزرگم در زندگی به‌دست آورده و سختی‌های زیادی که در این راه کشیده احترام قائلم. فکر می‌کنم چنین چیزی باعث شده تا احساساتم پیرامون مسائل پناهندگان و چالش‌هایی که آنها با آن روبه‌رو هستند شکل بگیرند. همه رؤیاهایی دارند. همه اهدافی دارند. وقتی نمی‌توانید به اهداف‌تان برسید باید اول به فکر امنیت خود و خانواده خود باشید و بعد به فکر دستیابی به اهداف بیافتید.»
ماردینی که تحت تاثیر این داستان قرار گرفت با تصدیق حرف‌های لدکی گفت: «او یک پناهنده است. اگرچه روزهای سختی داشته است هنوز هم روی رؤیایش کار می‌کند. برای همین باید به آن احترام بگذاری.»
خیلی جالب است که ماردینی که زمانی شنای لدکی را در صفحه تلویزیونش در سوریه تماشا می‌کرد حالا در کنارش ایستاده است. این قدرت دگرگون کننده تیم المپیک پناهندگان و پیام همبستگی آن‌هاست.
ماردینی با بازگشتش به میادین المپیک بار دیگر پیغامش در بین هیاهوها و هیجانات بازی‌های تابستانی را به گوش دنیا رساند.
منبع: خبرورزشی

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/402706/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روند طرح نهضت ملی مسکن در آذربایجان‌غربی

سرگرمی پرهیجان برای بزرگسالان

مقالات کنفرانس موزه‌ها کارکرد اجرایی داشته باشد

سلیمی نمین: مسائل فرهنگی را نمی‌توانیم یک سویه حل کنیم/ صفارهرندی: نسل ما انقلاب را از معبری دریافتند که پیشانی آن امام بود؛ خدشه به امام کل آن معبر را نابود می‌کند

جایزه جشنواره ایتالیایی برای «در سایه سرو»

احقاق حق 170 میلیاردی کشاورز قلعه گنجی از سوی پلیس فتا

هکر حرفه ای حساب‌های بانکی اشنویه دستگیر شد

تبریز؛ فقیرترین کلانشهر کشور در حوزه هوشندسازی/ افزایش تلفات تصادفات درون شهری نگران کننده است

برگزاری طرح ارتقای فرهنگ ترافیکی در مرند

امنیت منطقه محور اصلی دیدار پوتین و علی‌اف

بررسی و تعیین تکلیف 15 پرونده در کمیسیون ماده 5 استان آذربایجان‌غربی

افزایش 38 درصدی آمار فوتی‌های ناشی از تصادفات در آذربایجان شرقی

درخواست خصمانه آرژانتین از پاکستان و سریلانکا علیه ایران

بیانیه مشترک ایران و پاکستان در پی سفر رئیسی به اسلام آباد

قتل یک مرد به دست همسر سابقش در اردبیل

دستگیری زنی که شوهر خود را با سلاح سرد به قتل رساند

اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد

کتاب «چالش‌های تاریخی» اثر سلیمی نمین رونمایی شد

افزایش 45 درصدی کرایه تاکسی در پارس آباد

اقدام تاثیرگذار دانشگاه محقق اردبیلی در برگزاری کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها

سرو قلیان اکسیژن و جوانانی که موش آزمایشگاهی شده‌اند

مراسم معارفه امام جمعه بخش سردشت دزفول

تور بین المللی دوچرخه سواری خزر به میزبانی محمودآباد

هشدار به کشاورزان، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم

جشنواره گیلاس اشنویه به ایستگاه هفتم رسید

عملیات بازگشایی گردنه تته در مسیر پاوه به سرو آباد

برخورد جدی با دستگاه‌هایی که مرتکب ترک فعل شوند

اولین حرف‌های یحیی در مورد تراکتور!

تاریخ و ساعت بازی استقلال و تراکتور

برگزاری رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت در آذربایجان شرقی

واگذاری 30 هزار قطعه زمین روستایی در آذربایجان غربی

(ویدئو) اعتراض ارامنه به توافق مرزی با جمهوری آذربایجان

دیدار رئیس بنیاد مسکن کشور با نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی

تبدیل روشنایی خیابان آذربایجان شهرستان شاهین دژ به LED

250 زندانی در آذربایجان‌غربی آزاد می‌شوند

حضور دانشگاه بوعلی سینا در رتبه‌بندی نیچر ایندکس 2024

تلاش بی وقفه برای توسعه و ترویج دانش در حوزه وب پژوهی

منظور از «خانم بازیگر» در اعترافات تتلو که بود؟

اشک‌های عاشقانه امیرعلی نبویان برای همسرش بهار/ ویدئو

آذربایجان‌ غربی گرم‌تر می‌شود

حکم قطعی پرونده فساد مدیریت شهری تکاب صادر شد

افزایش تدریجی دمای هوا در استان اردبیل

نقش موزه‌ها در حفظ هویت ملی موثر است

اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت

افزایش 32 درجه‌ای دمای هوا در اردبیل

حضور واحد‌های تولیدی اردبیل در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی

آبرسانی به 6 روستای گرمی خرداد ماه بهره‌برداری می‌شود

حضور واحد‌های تولیدی شهرک صنعتی اردبیل در نمایشگاه ایران اکسپو

نخبگان مهارتی استان اردبیل تسهیلات کم‌بهره دریافت می‌کنند

موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی