پیام آذری

آخرين مطالب

فقر احتمالاً می‌تواند سرعت پیرشدن مغز را افزایش دهد علمي

فقر احتمالاً می‌تواند سرعت پیرشدن مغز را افزایش دهد
  بزرگنمايي:

پیام آذری - محققان می‌گویند فقر احتمالاً می‌تواند روی ماده سفید مغز تأثیر مخرب داشته باشد. به گزارش دیجیاتو، دانشمندان توانسته‌اند ارتباطی میان درآمد پایین و نابودی سریع‌تر ماده سفید در مغز پیدا کنند. درحالی‌که حجم ماده سفید با افزایش سن کاهش می‌یابد، ظاهراً زندگی در فقر می‌تواند به این روند سرعت ببخشد و مغز را سریع‌تر پیر کند. تیمی از محققان دانشگاه‌های ژنو و لوزان در سوئیس با بررسی 751 نفر در بازه سنی 50 تا 91 سال به این نتیجه رسیده‌اند. پژوهشگران پس از درنظرگرفتن عواملی مانند سن، جنسیت و برخی مسائل کلیدی مرتبط با سلامت، به این نتیجه رسیدند افرادی که در خانواده‌های فقیرتر زندگی کرده بودند، در اسکن MRI علائم بیشتری از پیری ماده سفید در مغز خود داشتند و همچنین در تست‌های شناختی، امتیاز کمتری نسبت به افراد در خانواده‌های ثروتمند گرفتند. نتیجه کار محققان در ژورنال JNeurosci منتشر شده است. ‌‌پژوهشگران این مطالعه را با هدف ارائه بینشی درباره مسیرهایی که مسائل اقتصادی و اجتماعی مانند درآمد خانواده، آخرین موقعیت شغلی و مسیرهای اقتصادی و اجتماعی در دوره زندگی را با ریزساختار مغز و عملکرد شناختی تا اواخر بزرگسالی مرتبط می‌کنند، انجام دادند. ماده سفید برای جابه‌جایی پیام‌ها و سیگنال‌ها در سراسر مغز بسیار ضروری است و میزان آن می‌توان روی توانایی‌های شناختی فرد تأثیر بگذارد. زندگی در فقر یا آن‌طور که محققان می‌گویند، قرارگیری در معرض کمبودهای مزمن اجتماعی و اقتصادی، با سلامت پایین و افزایش سرعت زوال شناختی در ارتباط است. البته دانشمندان در گذشته هم به چنین نتیجه‌ای رسیده بودند، اما در تحقیق جدید، محققان نگاه دقیق‌تری به علت این موضوع داشتند. پژوهشگران دانشگاه‌های سوئیس در تحقیق اخیر خود متوجه شدند که تعداد رشته‌هایی که از هر نورون منشعب می‌شود (تراکم نوریت) و اندازه پوشش محافظ روی این رشته‌ها (میلیناسیون)، ظاهراً با تجزیه سریع‌تر ماده سفید ارتباط دارند. تحقیقات قبلی که مغز و سطح اقتصادی و اجتماعی افراد را بررسی کرده بودند، روی حجم کلی مغز متمرکز بودند. حالا ساختارهای دقیق‌تری به‌دست آمده‌اند و مکانیزم‌های پشت پرده هم بررسی شده‌اند. پژوهشگران توانسته‌اند نحوه حرکت آزادانه مولکول‌ها، عمدتاً آب، درون مغز را شناسایی کنند که این حرکت به میزان میلین و تراکم شاخه‌های نورون بستگی دارد. با وجود اینکه کاهش ماده سفید می‌تواند روی عملکرد شناختی تأثیر منفی داشته باشد، اما پژوهشگران متوجه شده‌اند که افراد در خانواده‌های ثروتمند حتی با وجود میلین کمتر و تراکم نوریت پایین‌تر، باز هم عملکرد شناختی خود را حفظ می‌کنند. بنابراین به نظر می‌رسد پول بیشتر به‌عنوان یک محافظ در برابر زوال عقل عمل می‌کند و دانشمندان باید به‌دنبال مکانیزم‌های دیگری علاوه بر تغییرات ظاهری مغز باشند. درنهایت باید گفت دانشمندان برای رسیدن به یک نتیجه کلی‌تر و دقیق‌تر، به پژوهش‌های بیشتری نیاز دارند.

محققان می‌گویند فقر احتمالاً می‌تواند روی ماده سفید مغز تأثیر مخرب داشته باشد.
به گزارش دیجیاتو، دانشمندان توانسته‌اند ارتباطی میان درآمد پایین و نابودی سریع‌تر ماده سفید در مغز پیدا کنند. درحالی‌که حجم ماده سفید با افزایش سن کاهش می‌یابد، ظاهراً زندگی در فقر می‌تواند به این روند سرعت ببخشد و مغز را سریع‌تر پیر کند.
تیمی از محققان دانشگاه‌های ژنو و لوزان در سوئیس با بررسی 751 نفر در بازه سنی 50 تا 91 سال به این نتیجه رسیده‌اند. پژوهشگران پس از درنظرگرفتن عواملی مانند سن، جنسیت و برخی مسائل کلیدی مرتبط با سلامت، به این نتیجه رسیدند افرادی که در خانواده‌های فقیرتر زندگی کرده بودند، در اسکن MRI علائم بیشتری از پیری ماده سفید در مغز خود داشتند و همچنین در تست‌های شناختی، امتیاز کمتری نسبت به افراد در خانواده‌های ثروتمند گرفتند.
نتیجه کار محققان در ژورنال JNeurosci منتشر شده است. ‌‌پژوهشگران این مطالعه را با هدف ارائه بینشی درباره مسیرهایی که مسائل اقتصادی و اجتماعی مانند درآمد خانواده، آخرین موقعیت شغلی و مسیرهای اقتصادی و اجتماعی در دوره زندگی را با ریزساختار مغز و عملکرد شناختی تا اواخر بزرگسالی مرتبط می‌کنند، انجام دادند.
ماده سفید برای جابه‌جایی پیام‌ها و سیگنال‌ها در سراسر مغز بسیار ضروری است و میزان آن می‌توان روی توانایی‌های شناختی فرد تأثیر بگذارد. زندگی در فقر یا آن‌طور که محققان می‌گویند، قرارگیری در معرض کمبودهای مزمن اجتماعی و اقتصادی، با سلامت پایین و افزایش سرعت زوال شناختی در ارتباط است. البته دانشمندان در گذشته هم به چنین نتیجه‌ای رسیده بودند، اما در تحقیق جدید، محققان نگاه دقیق‌تری به علت این موضوع داشتند.
پژوهشگران دانشگاه‌های سوئیس در تحقیق اخیر خود متوجه شدند که تعداد رشته‌هایی که از هر نورون منشعب می‌شود (تراکم نوریت) و اندازه پوشش محافظ روی این رشته‌ها (میلیناسیون)، ظاهراً با تجزیه سریع‌تر ماده سفید ارتباط دارند.
تحقیقات قبلی که مغز و سطح اقتصادی و اجتماعی افراد را بررسی کرده بودند، روی حجم کلی مغز متمرکز بودند. حالا ساختارهای دقیق‌تری به‌دست آمده‌اند و مکانیزم‌های پشت پرده هم بررسی شده‌اند. پژوهشگران توانسته‌اند نحوه حرکت آزادانه مولکول‌ها، عمدتاً آب، درون مغز را شناسایی کنند که این حرکت به میزان میلین و تراکم شاخه‌های نورون بستگی دارد.
با وجود اینکه کاهش ماده سفید می‌تواند روی عملکرد شناختی تأثیر منفی داشته باشد، اما پژوهشگران متوجه شده‌اند که افراد در خانواده‌های ثروتمند حتی با وجود میلین کمتر و تراکم نوریت پایین‌تر، باز هم عملکرد شناختی خود را حفظ می‌کنند. بنابراین به نظر می‌رسد پول بیشتر به‌عنوان یک محافظ در برابر زوال عقل عمل می‌کند و دانشمندان باید به‌دنبال مکانیزم‌های دیگری علاوه بر تغییرات ظاهری مغز باشند.
درنهایت باید گفت دانشمندان برای رسیدن به یک نتیجه کلی‌تر و دقیق‌تر، به پژوهش‌های بیشتری نیاز دارند.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/676489/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تیپ و چهره تازه «رحمان» و «رحیم» در آستانه بازی در سریال پایتخت 7/ عکس

71 درصد از مخازن سدهای آذربایجان‌ غربی پُر است

بارش برف و تگرگ بهاری در شهرهای آذربایجان غربی

بارش برف در معدن مس سونگون ورزقان

«نیچروان بارزانی» با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دیدار کرد

رئیس اقلیم کردستان عراق با رهبر انقلاب دیدار کرد

اعلام آماده‌باش مدیریت بحران آذربایجان شرقی

واژگونی تریلی در جاده آذرشهر - عجب‌شیر؛ راننده 50ساله جان باخت

تنش آبی در استان اردبیل

پروژه روشنایی معابر نواحی صنعتی رضی و مشگین شهر افتتاح می‌شود

افزایش 81 درصدی صادرات از پایانه مرزی بیله سوار

راه‌اندازی بازارهای روز، راهکار ساماندهی سد معبر و مشاغل مزاحم شهری در ارومیه

ملاقات زنوزی با امام جمعه تبریز؛ گل محمدی تعهدنامه ای که نکونام امضا کرد را امضا نکرد!

اقدام باورنکردنی وزارت بهداشت درباره داروخانه ها

فرمانده کل سپاه پیام صادر کرد

والدین بخوانند؛ نکات مهم در تربیت کودک

تصویب مطالعات طرح ویژه تفصیلی بافت تاریخی شهر ارومیه

افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد

اطلاع‌رسانی به‌موقع به کشاورزان و عشایر در خصوص بارندگی‌ها انجام شود

اولویت اصلی شورای شهر اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام است

امضای تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد تبریز با یک واحد صنعتی

سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد

ثبت نام 34 هزار نفر در طرح بیمه رایگان مادران در آذربایجان غربی

تغییر چهرۀ بازیگر نقش کودکی «دونگ‌یی» در یک کمدی عاشقانه

دستگیری 7 نفر از اراذل و اوباش منطقه رواسان تبریز

بیقراری ها برای «سبحان» 15 روزه شد!

دستگیری باند فرااستانی سرقت از پیرزن ها

نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل

مدیریت بحران اردبیل در آماده باش کامل

دامداران مراقب احشام خود در بارندگی ها باشند

بازش برف و تگرگ بهاری در شهرهای آذربایجان غربی

آمادگی حداکثری برای محافظت از گندم‌های خریداری شده در کشور

بزرگترین مزرعه استخراج ارز دیجیتال کشف شد

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 17 اردیبهشت 1403

آمریکا ارسال مهمات به اسرائیل را متوقف کرد

فرمانداران استان ایلام به ساماندهی گلزارهای شهدا توجه ویژه داشته باشند

تغییر چهره بازیگر نقش جوانی «کیانوش» سریال آوای باران بعد 11 سال/ تصاویر

بارش برف بهاری در روستای کوران صومای برادوست ارومیه

سارق اماکن خصوصی در تور پلیس اردبیل

قیمت کالاهای اساسی؛ گوشت چند شد؟ +جدول

آخرین وضعیت بازار طلا و سکه؛ طلای 18 عیار گرمی چند؟ | جدول قیمت ها را ببینید

بارش‌های سیل‌آسا اردبیل را در بر می‌گیرد

برگزاری مسابقات پرس سینه انتخابی تیم ملی در شهر مهاباد

اجرای طرح برخورد با خودرو‌های شوتی در مراغه

آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز

اتمام مرمت و لایروبی دو رشته قنات کشاورزی در ورزقان

ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان

(ویدئو) چرا همه عاشق آهنگی درباره کیم جونگ اون شده‌اند؟

420 مقاله در سی‌امین کنفرانس بین المللی هسته‌ای ایران پذیرفته شد

معلمان خادم‌یار رضوی در اردبیل تجلیل شدند