پیام آذری
از شایعه تا واقعیت/ماجرای کمبود انسولین در آذربایجان‌غربی چیست؟
سه شنبه 14 بهمن 1399 - 02:41:21
پیام آذری - به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، طبق اعلام مخاطبان خبرگزاری فارس و شکایت از کمبود انسولین در ارومیه خبرنگار فارس پیگیر مشکل کمبود انسولین شد و مصاحبه‌ای با معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی ترتیب داده است.
جلال غفارزاده در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ارومیه، با اشاره به شایعه نبود انسولین در ارومیه اظهار داشت: مقدار سهمیه مورد نیاز انسولین‌های استان براساس سهمیه‌های اعلامی سازمان غذا و دارو طی ماه‌های گذشته در سطح آذربایجان‌غربی به طور کامل توزیع شده است و مشکلی در خصوص کمبود انسولین وجود ندارد و اصرار بر مصرف برندخاص، انسولین باعث بروز مشکل برای بیماران و کمبود انسولین شده است.
وی اذعان کرد: یکی از عمده‌دلیل شکایت بیماران از کمبود انسولین تاکید بر تجویز و خرید برند خارجی انسولین توسط بیماران و پزشکان می‌باشد.
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی افزود: هرچند در بازار برند داخلی انسولین وجود دارد ولی برخی بیماران و پزشکان اصرار دارند برند خارجی انسولین با نام" لانتوس" را مصرف کنند که همین باعث به هم خوردن موازنه توزیع شده است.
وی اعلام کرد: قلم‌های انسولین به سه دسته سریع الاثر، متوسط الاثر، طولانی اثر تقسم بندی می‌شوند که هر کدام از این داروها با برندهای مختلف در بازار عرضه شده است.
غفارزاده یادآور شد: تعداد داروهایی که به استان وارد می‌شوند بر اساس سهمیه‌هایی است که توسط سازمان غذا و دارو تعیین می‌شود و این سهمیه‌ها به صورت تمام و کمال وارد استان شده و در سطح استان در داروخانه‌های منتخب استان و شهرستان‌ها توزیع می شود در این راستا وقتی اقلام دارویی دچار کمبود می‌شوند ناشی از کمبود دارو در کشور می‌باشد.
غفارزاده تصریح کرد: در این راستا وقتی بیمار تاکید بر یک برند خاص می‌کند و در نهایت آن برند کافی نبوده و بیماران اعلام می‌کنند که انسولین موجود نیست در حالی که طی روزهای اخیراین مورد در خصوص کمبود "لانتوس "و عدم تجویز پزشکان و عدم علاقه مصرف بیماران به داروی تولید داخل( بازالین) باعث ایجاد شایعه نبود انسولین در شهر شده است.
وی یادآورشد: بیماران می‌توانند از انسولین‌های تولید داخلی که از سال‌ها قبل در بازار دارویی وجود داشته استفاده کنند تا جان بیماران به دلیل استفاده نکردن از انسولین داخلی به خطرنیافتد .
این مقام مسوول با بیان اینکه در حاضر از طریق سامانه تیتک می‌توان مشاهده کرد که انسولین مورد نیاز در چه زمان و از طریق کدام داروخانه به بیماران تحویل داده شده است خاطرنشان کرد: هم اکنون موجودی انسولین در سطح داروخانه‌ها کاملا به صفر نرسیده و اگر یک برند موجود نباشد برند دیگری موجود است اما اصرار بر مصرف برندخاص باعث بروز مشکل برای بیماران می‌شود.
انتهای پیام/

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/321604/از-شایعه-تا-واقعیت-ماجرای-کمبود-انسولین-در-آذربایجان‌غربی-چیست؟
بستن   چاپ