پیام آذری
کشاورزی خلخال از شیوه معیشتی خارج می‌شود
پنجشنبه 16 بهمن 1399 - 07:16:16
پیام آذری - اردبیل _ ایرنا _ مدیر جهاد کشاورزی خلخال گفت: تغییر شیوه کشاورزی معیشتی به کشاورزی اقتصادی با بکارگیری از روش‌های اصلاح الگوی کشت از اولویت‌های کاری جهاد کشاورزی این شهرستان است.

محمد شادخاطر روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: عمر کشاورزی سنتی و معیشتی به سرآمده و تلاش می‌شود با بکارگیری روش‌های نوین کشاورزی از جمله اصلاح الگوی کشت ، آبیاری تحت فشار ، جایگزینی ارقام پرمحصول و مقاوم در مقابل سرما و همچنین ترویج زراعت و باغداری مکانیزه در بین بهره‌برداران بخش کشاورزی منطقه ، کشاورزی اقتصادی با بهره‌وری بیشتر و خسارات کمتر جایگزین کشاورزی معیشتی و زیان‌ده شود.
وی افزود: اولویت کاری واحد ترویج و آموزش مدیریت جهاد کشاورزی برگزاری دوره‌های آموزشی وترویجی با دعوت کارشناسان مجرب مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی در هر 2 بخش زراعت و باغداری است.
وی گفت: برای جایگزینی کشاورزی مکانیزه به جای سنتی میزان واگذاری تراکتور به بهره‌برداران بخش کشاورزی این شهرستان امسال به سه برابر تراکتور تحویلی به متقاضیان رسیده است.
او همچنین با اشاره به برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای اجرای طرح سرشاخه‌کاری گردو در سه بخش مرکزی ،شاهرود و خورش‌رستم خلخال اظهارکرد: سرشاخه‌کاری راهی برای جوان‌سازی درختان گردو و مصون‌سازی باغت گردو از خسارات سالانه سرمای دیررس بهاره است.
شادخاطر از تخصیص سه میلیارد ریال اعتبار برای ادامه اجرای طرح سرشاخه‌کاری گردو در باغ‌های گردوی این شهرستان خبرداد و بیان کرد: در سال آینده طرح سرشاخه‌کاری درختان قدیمی گردو با همکاری کارشناسان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی وزارت جهاد کشاورزی انجام و در این راستا بیش از 11 هزار سرشاخه‌کاری در باغات گردو انجام خواهد شد.
وی گفت: در سال‌های دور مشکل سرمازدگی باغ‌های گردو کمتر برای کشاورزان اتفاق می‌افتاد ولی با تغییر اقلیم در سطح جهانی و منطقه‌ای در سال‌های اخیر مخاطرات مربوط به سرمازدگی سردرختی درختان میوه بویژه گردو به شدت افزایش یافته و چاره‌ای جز تغییر الگوی باغداری و اجرای طرح‌های ترویجی نیست.
شادخاطر افزود: در حالی که با تغییرات اقلیمی در سال‌های اخیر بارها سرمازدگی شکوفه و سردرختی درختان میوه را از بین برده است، مشکل نداشتن بیمه، تک محصولی بودن و از بین رفتن بیشتر محصولات گردو موجب از بین رفتن درآمد یک ساله کشاورزان و وارد شدن خسارات مالی جبران‌ناپذیر به باغداران میوه بویژه گردوکاران منطقه شده است.
او بیان کرد: اجرای طرح سرشاخه‌کاری گردو با هدف کاهش خسارات ناشی از سرمازدگی درختان گردو و پیوندزنی ارقام گردوی مقاوم در مقابل سرما و دیربرگ‌ده در بهار اجرا می‌شود و علاوه بر افزایش مقاومت درختان گردو در مقابل سرما و دیرگل‌دهی و برگ‌دهی درخت در فصل بهار با افزایش محصول به پنج تا 6 تن در هکتار به ارتقای سطح کیفیت تولید نیز کمک می‌کند.
او اظهارکرد: طرح سرشاخه‌کاری در باغ‌های گردوی این شهرستان از سال 96 آغاز و در سال آینده نیز عملیات اجرایی این طرح با بهره‌گیری از کارشناسان امور باغبانی مدیریت و فارغ‌التحصیلان خبره در این زمینه ادامه خواهد داشت.
شهرستان خلخال با داشتن 2 هزار و 400 هکتار باغ گردو یکی از قطب‌های تولید گردو در استان اردبیل است ، برغم اینکه گردوی این شهرستان از لحاظ طعم و کیفیت مغز ، زبانزد خاص و عام است ولی چند سالی است که گردوکاران منطقه با مشکلات سرمازدگی دست و پنجه نرم می‌کنند و زحمات چند ساله خود را با سرمای دیررس بهاره از دست می‌دهند.
برچسب‌ها
وزارت جهاد کشاورزی خلخال استان اردبیل

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/322709/کشاورزی-خلخال-از-شیوه-معیشتی-خارج-می‌شود
بستن   چاپ