پیام آذری
پایان عمر ستاد احیای دریاچه ارومیه با پایان عمر دولت تدبیر
پنجشنبه 14 اسفند 1399 - 20:30:32
پیام آذری - به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، مسعود تجریشی مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه عصر امروز در گفتگو با خبرنگاران از انحلال ستاد احیای دریاچه ارومیه بعد از پایان عمر دولت تدبیر و امید خبر داد.
تجریشی افزود: با توجه به اتمام پروژه‌های در حال احداث و پروسه احیای دریاچه ارومیه دفتری بنام ستاد احیا نخواهیم داشت و اقدامات اجرایی در قالب وظایف و برنامه‌های دستگاه‌های اجرایی و سازمان برنامه و بودجه انجام می‌گیرد.
او گفت : برنامه ها و اقدامات انجام شده برای احیای دریاچه ارومیه می تواند الگویی برای تمام دنیا و برای سایر تالاب های کشور و مشکلات آبی جاری باشد
تجریشی افزود: احیای دریاچه ارومیه فرصت طلایی است و نشان داد که می توانیم مصرف آب کشاورزی را کم کنیم و در عین حال تولیدات را افزایش دهیم.
تجریشی اظهارکرد: باید در این مسیر تا 5 ساله آینده حرکت کنیم تا مطمئن شویم احیای اکولوژیکی دریاچه ارومیه اتفاق افتاده است. تمام اقدامات و کارهای مربوط به احیای دریاچه ارومیه در این راستاست که بعد از اینکه پروژه های سازه ای به اتمام برسند، تا سال 1406 دریاچه به تراز اکولوژیک برسد و پروژه هایی اجرایی شوند که بقیه آب مورد نیاز را تامین کنند.
مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه کف دریاچه ارومیه عمق گرفته است، گفت: این خبر خوب به این معنی است که آب جدید وارد دریاچه شده و بسیار امیدوار کننده‌ است و انتظار داریم با آب بیشتری که به سمت دریاچه ارومیه می آید، مردم بتوانند استفاده های تفرجگاهی نیز از این پهنه آبی داشته باشند.
معاون منابع انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه احیای دریاچه ارومیه می تواند الگویی برای تمام دنیا باشد، افزود: در کتاب درسی دانش آموزان استرالیا به عنوان تجربه و مدیریت ناموفق از دریاچه ارومیه نامبرده شده بود، ولی ما در کوتاه ترین زمان با علم، توان و ابتکار داخلی توانستیم دریاچه را احیا کنیم که دستاورد بسیار بزرگی است .
او ادامه داد: این در حالی است که برای دریاچه آمریکا بیش از 20 سال و دریاچه آرال نیز 10 سال است که نتوانسته اند کاری انجام دهند، اما ما نشان دادیم با استفاده از کار جمعی، دانش روز و تجربه های جهانی می توانیم دریاچه ارومیه را احیا کنیم.
تجریشی گفت: فاز تثبیت دریاچه ارومیه را در سال های 96 و 97 گذراندیم و بعد از آن به دنبال این بودیم که با کاهش مصرف آب، بهره وری آب را افزایش دهیم و کشاورزی منطقه از حالت سنتی به کشاورزی پیشرفته تر تبدیل شود.
مدیر دفتربرنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: بنا بر اعلام وزارت جهاد کشاورزی در این سال ها با استفاده از 40 درصد آبی که در پایاب سدها داشتیم، 15 تا 25 درصد تولیدات زراعی و باغی را افزایش دادیم که نشان می دهد پیش از این، آب را اسراف می کردیم.
او با اشاره به اینکه در قدم بعدی باید از 60 درصد آب باقی مانده تولیدات کشاورزی افزایش پیدا کند، افزود: یکی از برنامه های گسترده این است که روی 5 محصول اصلی یونجه، گندم، انگور، سیب و چغندرقند متمرکز شویم.
او ادامه داد: از سال 1397 به این سمت حرکت کردیم که چگونه می توانیم با آب کاهش یافته که به سمت دریاچه سرریز شده و نیز آب باقی مانده، به معیشت کشاورزان منطقه کمک کنیم.
مدیر دفتربرنامه ریزی وتلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه اضافه کرد: فعالیت های کاهش مصرف آب کشاورزی از سال 98 شروع شده و برنامه ها در سازمان برنامه و بودجه و وزارت کشاورزی به تصویب رسیده و در سال آبی جاری، جهاد کشاورزی در 40 منطقه روستایی به عنوان پایلوت برنامه ها را آغاز کرده و سازمان جهانی فائو نیز کمک می کند تا از تجربه بین المللی برای مصرف آب کمتر و افزایش تولیدات استفاده کنیم.
انتهای پیام/گ

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/338747/پایان-عمر-ستاد-احیای-دریاچه-ارومیه-با-پایان-عمر-دولت-تدبیر
بستن   چاپ