پیام آذری
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل:
ناشران به استانداردهای کتاب کودک و ادبیات بومی توجه کنند
پنجشنبه 20 خرداد 1400 - 07:38:42
پیام آذری - اردبیل - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت: نویسندگان و ناشران باید به استانداردهای کتاب کودک بویژه در مناطقی که به لهجه‌ها و زبان محلی گفتگو می‌شود، توجه ویژه داشته باشند.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا ، عبدالله بحرالعلومی در جلسه کارگروه پایش و ارزیابی کنوانسیون حقوق کودک استان اردبیل با موضوع نقد و بررسی کتاب‌های انتشار یافته در حوزه کودکان و نوجوانان اظهارکرد: تصویرگری مناسب با محتوا، توجه به ذائقه‌ مخاطبان بویژه استفاده از زبان و ادبیات فولکلور و بومی منطقه، باید مورد توجه نویسندگان و ناشران استان اردبیل قرار بگیرد.
او با بیان اینکه کودکان بیشتر به محبت و صلح می‌اندیشند، افزود: محتوای کتاب‌های تولیدشده در حوزه کودکان و نوجوانان باهدف تشویق به مطالعه و نیز شناسایی استعداد آنها باید مورد توجه کارشناسان امر قرار بگیرد و بدیهی است در تولید آثار به نگرش و طرز تفکر کودکان توجه ویژه داشته باشیم.
وی به نقش فضای مجازی در تربیت کودکان اشاره‌ کرد و گفت: به برنامه‌ریزی اصولی و کاربردی در این عرصه نیاز داریم که عموما در عصر حاضر که نقش آموزش‌های مجازی پررنگ‌تر شده است، توجه به سمبل‌ها و نمادهای مخاطب پسند که بیشتر آن‌ها از طبیعت الهام گرفته می‌شود، از الزامات است.
او همچنین بیان کرد: توجه بیشتر به مباحث روان‌شناسی کودکان و نقش بنیادین خانواده‌ها در فرایند تعلیم و تربیت می‌تواند ما را به انتخاب راهکارهای درست رهنمون کند.
مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل نیز در این جلسه گفت: با توجه به اینکه اعضای مهم کتابخانه‌ها مخاطبان کودک و نوجوان بوده و طبق آمار منتشره، کتابخانه‌های روستایی بیشترین آمار امانت کتاب را دارند ، توجه به نیاز مخاطبان در شرایط محیطی مختلف خیلی مهم و حیاتی است و باید مورد توجه نویسندگان و ناشران قرار بگیرد.
پروانه رضاقلیزاده افزود: نشر پیدایش، پرتغال، ماهک، پویا و نشر قرآن، مزرعه سرگرمی (غیرفارسی) ، زندگی حضرت معصومه (س) ، قصه‌های شاهنامه و آذربایجان ناغیلاری بیشترین سهم را از امانت کتاب در حوزه کودکان و نوجوانان دارند.
وی بیان کرد: امروزه مهم‌ترین بحث آسیب‌های اجتماعی، خشونت است ، بنابراین در بومی‌سازی کتاب‌ها باید فرهنگی را که خشونت را تقویت کند، اصلاح کنیم و در این راستا می‌توانیم کمیته تولید محتوا را تشکیل داده و کمک فکری به نویسندگان ارائه دهیم.
مدیرکل کانون استان اردبیل هم به به نقش تربیتی والدین که مهم‌ترین عامل وراثت‌اند و هم نقش مهمی در همسو کردن عوامل محیطی مرتبط باتربیت کودک دارند، پرداخت و گفت: شخصیت آتی و بسیاری از همت‌های بلند، ارزش‌های عالی، خلق‌وخوی نیکو، آزادگی، درون‌طبعی، کج‌خلقی‌ها و انزواطلبی‌ها از دامان والدین نشات می‌گیرد و حقوق کودک یکی از ضروریات بسیار اساسی است که ابتدا توسط والدین رعایت شده و باعث می‌شود کودکان به حقوق خود و دیگران احترام بگذارند.
زعفر احدزاده افزود: پارسال برغم مشکلات فراوان کرونایی از برخی ظرفیت‌ها استفاده بهینه شده و فراوانی تولید و انتشار کتاب کودک و نوجوان را شاهد شدیم که در قالب 20 عنوان کتاب به موازات رشد کیفی آنها توسط نویسندگان انتشار یافت.
وی گفت: برای بهبود کیفیت آثار تولیدی در قالب کتاب، استفاده پدیدآورندگان و ناشران استانی از ظرفیت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کمک ارزشمندی به ارتقای جذابیت‌ها و استانداردهای لازم خواهد کرد.
برچسب‌ها
بازار نشر کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل کتاب

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/381366/ناشران-به-استانداردهای-کتاب-کودک-و-ادبیات-بومی-توجه-کنند
بستن   چاپ