پیام آذری
کارشناس فوتبال:
مشکل تراکتور از مدیریت است نه انتخاب سرمربی
چهارشنبه 23 تير 1400 - 10:23:36
ایسنا - ورزشی - آذربایجان شرقی
پیام آذری - ایسنا/آذربایجان شرقی یک کارشناس فوتبال گفت: اگر تغییر سرمربی و خرید بازیکنان گرانقیمت در یک تیم نتیجه‌ی مثبتی داشت، ما باید بعد از این‌ تعداد تغییرات و خرید بازیکنان میلیاردی بهترین تیم دنیا می‌شدیم لذا نتایج به‌دست‌آمده نشان می‌دهد که مشکل از این سمت نبوده بلکه مشکل از مدیریت باشگاه است.

سجاد حسین‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص عملکرد تیم تراکتور بعد از حضور فیروز کریمی در راس کادر فنی این تیم اظهار کرد: آقای کریمی تبحر خاصی در مسائل روحی، روانی و انگیزشی دارد و یک مربی برون‌گرا و کاریزماتیک است که در کنار این موارد از چاشنی طنز هم استفاده می‌کند که این عوامل می‌تواند در اوایل کار تیم را از لحاظ روحی و روانی متحول کند.
تغییرات تراکتور زبانزد خاص و عام
وی ادامه داد: به‌نظر من نتیجه گرفتن فیروز کریمی و عدم نتیجه‌گیری رسول خطیبی، علیرضا منصوریان و سایر مربیان قبلی تراکتور هیچکدام نشان دهنده عملکرد فنی مربیان نیست بلکه همه آنها نتیجه عملکرد مدیریتی تیم تراکتور است به‌طوری‌که این باشگاه در بحث تغییرات کادر فنی و مدیرعامل در سطح دنیا زبانزد خاص‌وعام است و تغییرات انجام‌شده در یک‌ سال اخیر تراکتور برابر است با تغییرات 50 سال باشگاه منچستریونایتد!
وی با بیان اینکه بهترین مربی دنیا نیز برای نتیجه گرفتن به زمان نیاز دارد، افزود: قرار نیست یک‌شبه همه‌چیز تغییر کند و نتایجی که فیروز کریمی در تراکتور کسب کرده است، در نتیجه اتفاقات رخ داده است پس اگر می‌خواهیم عملکرد واقعی یک سرمربی را ارزیابی کنیم باید زمان زیادی به او داده و بعد از گذشت یک فصل عملکرد او را بررسی کنیم. بنابراین فیروز کریمی و هر سرمربی دیگری که هدایت تراکتور را در این برهه زمانی برعهده بگیرد، به غیر از مسائل روحی، روانی و انگیزشی کار دیگری نمی‌تواند انجام دهد.
حسین‌زاده تاکید کرد: ما زمانی می‌توانیم نتایج و عملکرد فیروز کریمی را مورد بررسی قرار دهیم که این نتایج تداوم داشته باشد و اگر کریمی در این سه بازی نتیجه لازم را کسب نمی‌کرد به دلیل اینکه تیم را تازه تحویل گرفته است، باز هم عملکرد این مربی قابل بررسی نبود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا دوره مربی گری در تراکتور بسیار کوتاه است، گفت: باشگاه تراکتور در ساختارسازی و در بحث مدیریت فضای مجازی، هواداران و... کار علمی، اصولی و با برنامه انجام نداده است به‌طوریکه گاهی اوقات مدیران باشگاه تحت تاثیر مطالب یک صفحه هواداری اقداماتی را انجام می‌دهند که آن صفحه توسط یک نوجوان کم اطلاع در خصوص فوتبال اداره می‌شود اما مدیران باشگاه تصور می‌کنند آن صفحه تحت اداره یک فرد کارکشته در فوتبال است.
کم حوصلگی مدیران تراکتور بیشتر از هوادارن است
این کارشناس فوتبال با اشاره به اینکه کم حوصلگی مدیران باشگاه به‌مراتب بیشتر از هواداران است، متذکر شد: مدیریت باشگاه باید بر روی تصمیمات خود مصر بوده و سعه‌ی صدر داشته باشد اما متأسفانه باشگاه استراتژی خود را بر مبنای تصمیمات هواداران قرار داده‌است که این کار اصلا درست نیست چرا که هواداران مربوط به یک طیف خاص نبوده و چندین دسته هستند و باشگاه نباید بر اساس تصمیمات هواداران فردی را عزل و یا نصب کند لذا به‌نظر من مدیریت باشگاه باید در کنار احترام به‌نظر هواداران، بر روی تصمیمات خود مصر بوده و قاطعیت داشته باشد.
وی با بیان اینکه بدترین نتایج در اثر تغییرات زیاد اتفاق می‌افتد، تاکید کرد: شک نکنید اگر هر کدام از مربیان تراکتور در طول این سه فصل اخیر به‌صورت مداوم و مدت‌زمان زیاد در کادر فنی این تیم باقی می‌ماندند، به‌مراتب نتایج بهتری رقم می‌خورد و ما نباید انتظار داشته‌باشیم که با انجام تغییرات زیاد دروازه موفقیت به روی باشگاه باز شود.
انتخاب بدون مطالعه سرمربی، بزرگترین معضل تراکتور
وی انتخاب بدون مطالعه‌ی سرمربی را بزرگترین معضل تراکتور عنوان کرد و افزود: در باشگاه بایرن‌مونیخ با وجود اینکه تیم دارای سرمربی بود بعد از یک‌سال بررسی گواردیولا را به‌عنوان سرمربی جدید انتخاب کردند و او توانست تحولات زیادی در تیم ایجاد کند و یا در تیم ملی آلمان شش ماه قبل از اینکه یواخیم لو کنار برود، جانشین او را انتخاب کرده‌اند اما در باشگاه تراکتور امروز سرمربی را برکنار و روز بعد فرد جدیدی بعنوان سرمربی انتخاب می‌کنند که این کار با هیج منطقی سازگار نیست.
حسین‌زاده در خصوص حمایت های خود از مربیانی مثل خطیبی و اکبرپور گفت: این دو مربی برخلاف سایر مربیانی که به تبریز آمده اند، با زیر و بم فوتبال آذربایجان آشنا هستند و در طول این سه فصل مشخص شد که حضور بازیکنانی مانند استوکس، اروین، سوگیتا، مازولا، میمبلا، فورچونه و... نتایج قابل قبولی را برای این تیم رقم نزد و وقتی‌که تیم تراکتور می‌تواند با بازیکنان بومی و جوان خود به مرحله دوم لیگ قهرمانان آسیا صعود کند چه دلیلی دارد بازیکنان میلیاردی بخرد که هیچ سود و منفعت برای باشگاه ندارد.
وی ادامه داد: در یکی از بازی های تراکتور سه بازیکنی که جمعا 60 میلیارد تومان برای تیم هزینه داشتند، در روی نیمکت نشسته بودند و در طول آن فصل حتی 10 دقیقه نیز برای تیم بازی نکردند اما هزینه های میلیاردی به تیم تحمیل کردند.
بازیکنان بزرگ ایران از هر مربی تبعیت نمی‌کنند
وی در واکنش به ادعای برخی از هواداران که معتقد هستند، خطیبی نمی‌تواند با بازیکنان بزرگ کار کند، گفت: من اینگونه پاسخ می‌دهم که بازیکنان بزرگ فوتبال ما عادت نکرده‌اند که با هر مربی که هدایت تیم آن‌ها را برعهده می‌گیرد کار کنند. چرا که ما دیدیم در اولین حضور رسول خطیبی در تراکتور مسعود شجاعی و اشکان دژاگه در ترکیب حضور داشتند اما ظاهرا مسعود شجاعی خواستار حضور در ترکیب ثابت تیم بود و خطیبی نیز مخالف این موضوع بود و به نظرمن مخالفت خطیبی به‌حق بود.
این کارشناس فوتبال یادآور شد: این فرهنگ غلطی است که متاسفانه مربیان آن را ایجاد کرده اند و وقتی که یک مربی به یک بازیکن امتیاز داده و در مورد او کوتاه می‌آید، آن موقع انتظار ایجاد می‌شود که حتما هر مربی باید این گونه باشد در حالیکه در تمام دنیا بزرگترین بازیکنان از جمله مسی، رونالدو و... همگی تابع مربی هستند و اصلا خبری از برنامه دادن آنها به مربیان نیست و اگر به هیچ عنوان نمی توانند با آن مربی کار کنند، به طور کامل خداحافظی کرده و با آن تیم قطع همکاری می کنند.
وی بیان کرد: آقای نظمی در سال های قبل یک حرکت خوبی را انجام داد و چندین کارشناس را مامور کرده بود که تیم های لیگ یک و دو را رصد و بازیکنان آنها را ارزیابی کنند تا بهترین ها را به باشگاه معرفی کنند و باشگاه ها با آن افراد معرفی شده وارد مذاکره شوند لذا بهترین راه برای اینکه بتوانیم چهره های خوبی جذب کنیم، این است که تیم های پایه و لیگ یک و دو را رصد کنیم و امیدوارم آقایان نظمی و زینی نژاد حرکت قبلی خود را ادامه دهند.
استراتژی اشتباه فوتبال ایران در جذب بازیکن خارجی
وی با تاکید بر اینکه استراتژی فوتبال ایران در جذب بازیکن خارجی اشتباه است، گفت: علی‌رغم اینکه ظاهرا جذب بازیکن خارجی برای فصل آینده آزاد شده است،یندهناما اما عملا نتیجه ای از جذب این بازیکنان گرفته نمی‌شود و شاید از بین چندین بازیکن یک یا دو بازیکن مانند ادینهو جذب ‌شود و بقیه فقط سربار تیم می‌شوند لذا ارزان ترین و مطمئن ترین مسیر این است که به تیم های پایه و لیگ دسته یک و دو رجوع کنیم و به نظر من ما قبل از اینکه به جذب بازیکنان خوب باید به سازماندهی یک تیم خوب فکر کنیم.
حسین‌زاده متذکر شد: اگر یک تیم دو بازیکن بسیار خوب داشته باشد، به معنی تضمین نتیجه گرفتن این تیم نیست چراکه ممکن است ساختار فکری و فنی این دو بازیکن به گونه ای باشد که اگر کنار هم باشند، به تیم لطمه می زنند بنابراین اگر تمام اعضای یک تیم متناسب با هم انتخاب شود، در این صورت می تواند با یک هارمونی مناسب بازی خوبی ارائه کند.
وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو تاکید کرد: بعضی ها انتقاد می کنند که تراکتور با بقیه تیم ها فرق دارد و نباید هر بازیکنی برای کسب تجربه به این تیم بیاید اما من زمانی با این موضوع موافقم که جذب بازیکن مثل رویکرد آقای منصوریان انجام شود اما اگر با یک انتخاب درست بازیکنانی شایسته و مستعد حتی از دسته های پایین جذب شود، هیچ انتقادی وارد نیست. لذا اگر انتخاب های ما در جذب بازیکن درست و آگاهانه باشند، حتی بازیکن جوانی هم بیاید، جلوی آن انتقادها گرفته می‌شود.
تغییر مالکیت در تراکتور انتظارات را برآورده نکرد
وی در پاسخ به این سوال که وضعیت تراکتور در زمان مالکیت سپاه بهتر بود یا بعد از خصوصی سازی، گفت: عملکرد مالکیت قبلی به مراتب بهتر بود هرچند که در دوران مالکیت کنونی هم کارهای خوبی صورت گرفت که در رسانه ها و مجامع بین المللی درباره آن کمی بیشتر صحبت شد ولی از حیث نتیجه گیری، چیز خاصی مشاهده نشده است در حالیکه با توجه به شعارهایی که داده شد، انتظار ما این بود که با خصوصی سازی به جاهای بالاتری دست یابیم ولی به آن اهدافی که متصور بودیم، نرسیدیم.
این کارشناس فوتبال ادامه داد: تراکتور با ادعای تشکیل تیم کهشانی بازیکنانی را به خدمت گرفت و این کار باعث شد سایر تیم ها نیز دست به کار شده و بازیکنان خوبی جذب کنند اما متاسفانه بازیکنان ما پوچ از آب درآمدند ولی آن ها مسلح شدند و در واقع حرکتی که باشگاه انجام داد کاملا علیه تیم تمام شد.
کسب سهمیه آسیایی امکان پذیر است
حسین‌زاده در پایان سخنان خود در خصوص وضعیت تراکتور در بازی های باقی‌مانده لیگ برتر تاکید کرد: کسب سهمیه آسیا برای تراکتور دور از دسترس نیست و اگر ما بازی‌های سختی پیش رو داریم، حریف های ما نیز همین وضعیت را دارند هرچند متاسفانه در یکی دو سال اخیر کار تراکتور را بسیار سخت شده است و تیمی که به راحتی می توانست نه تنها به سهمیه آسیایی بلکه به قهرمانی فکر کند، اکنون برای کسب سهیمه آسیایی با مشکل مواجه شده است البته می‌توان با تمرکز در این بازی‎‌های باقیمانده سهمیه آسیایی را کسب کرد.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/395491/مشکل-تراکتور-از-مدیریت-است-نه-انتخاب-سرمربی
بستن   چاپ