پیام آذری
یک کارآفرین حوزه صنایع دستی:
مسیر صادرات هنرهای صنایع دستی باید هموار شود
دوشنبه 4 مرداد 1400 - 08:33:49
ایسنا - فرهنگی - آذربایجان شرقی
پیام آذری - ایسنا/آذربایجان شرقی یک کارآفرین حوزه صنایع دستی با اشاره به وضعیت نه چندان خوب بازار هنر و صنایع دستی، تاکید کرد: مسیر صادرات هنرهای صنایع دستی باید هموار شود.

پوران باباپور، کارشناس ارشد برنامه‌ریزی شهری در گروه هنر است که از 25 سال گذشته مشغول فعالیت‌های هنری بوده و مسئولیت گروه‌های هنری و آموزشگاه فنی و حرفه‌ای را بر عهده داشته و عناوینی چون کارآفرین نمونه، نماینده گروه‌های هنری مرند در رویداد تبریز 2018، دبیر کانون فرهنگی و هنری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند، منتخب کارآفرین آذربایجان شرقی در نمایشگاه توانمندی‌های روستای بین المللی تهران و مربی کلاس‌های مهارت مدارس سما واحد مرند را به خود اختصاص داده است.
وی با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، با اشاره به جایگاه و ارزش هنر در زندگی انسان، اظهار کرد: مرند، مهد فرهنگ و هنر زیبای آذربایجان است که به دلیل وجود ظرفیت‌های متعدد شغلی و هنری، یکی از خاستگاه‌های مهم کارآفرینی و اشتغالزایی در این حوزه هنری محسوب شده و هنردوستان به ویژه بانوان این خطه، نقشی بسیار مهم و تعیین کننده در این عرصه دارند.
وی افزود: در سایه سال‌ها تلاش و علاقه مندی به هنر، تا حدودی موفق شدیم که هنر صنایع دستی از جمله سبدبافی، جوراب بافی سنتی، بافت‌های سنتی، سفالگری دستی و ... که به مرور از ذهن‌ها دور می‌شد را در شهرستان مرند رونق دهیم و با حضور هنرجویان سفالگری، دوخت و بافت‌های سنتی، هنر اصیل شهرمان بار دیگر رشد یابد.
باباپور با تاکید بر این‌که مخاطبان اثر هنری، آرامش و لذت را در هنر می‌جویند، گفت: صنایع دستی هر منطقه‌، امید و آرامش و برگرفته از طبیعت، مهربانی و لطافت انسان‌های آن دیار است که عاشقانه با دست‌های خود آن را می‌سازند. صنایع دستی یکی از مهم ترین بخش‌های اقتصاد کشور است که با دستان بانوان هنردوست شکل می‌گیرد اما باید بر اساس شعار سال 1400، از آن حمایت، پشتیبانی و مانع زدایی شود.
وی در خصوص میزان استقبال جوانان از هنر، اظهار کرد: فرهنگ اصیل ایرانی متشکل از فرهنگ اسلامی و ایرانی، یکی از متمدن ترین فرهنگ‌های دنیا بوده و خطه آذربایجان نیز در طول تاریخ، هنرمندان و هنرسازان بسیاری را در دامان پربرکت خود پرورش داده است. با توجه به شرایط اقلیمی‌ و ویژگی‌های تاریخی آذربایجان شرقی، هنر سنتی و صنایع دستی همواره مورد توجه و استفاده مردم بوده و ردپای انواع مختلفی از این هنرها در بخش‌های متنوع و روزمره دیده می‌شود.
وی با بیان این‌که مرند نیز شهری هنرپرور و هنردوست است، گفت: در هر دوره از آموزش‌های هنری چون سبدبافی، عروسک سازی، چرم دوزی، دوخت لباس سنتی و ... در این شهرستان، بیش از 200 نفر از هنرجویان به صورت مستقیم حضور می‌یابند که در مجموع 70 درصد از آن‌ها جذب بازار کار شده و تاکنون برای بالای 1500 نفر از این طریق اشتغالزایی شده است.
این کارآفرین بخش هنر و صنایع دستی، با اشاره به این‌که طی هشت سال گذشته در حوزه کارآفرینی فعالیت می‌کند، افزود: با توجه به شرایط کرونایی، در حد امکان بانوان شاغل هنرمند در منزل به اشتغال می‌پردازند و به خصوص بخش تولید لباس طی سه سال گذشته در خانه مشغول به کار بوده است.
وی با اشاره به فعالیت «خانه سبدبافی» در زیر مجموعه این کارآفرین، ادامه داد: در این مکان، 70 بانوی سبدباف به صورت مستقیم (اغلب بانوان شش روستای مرند) و 30 فرد دیگر به صورت غیرمستقیم شاغل هستند که در این راستا با تاسیس این خانه توانستیم هنر زیبای سبدبافی را احیا کنیم.
وی با اشاره به شرکت در 120 نمایشگاه عرصه طراحی و نقاشی، کیف و لباس‌های محلی، صنایع دستی و هفت سین و ... طی سال‌های گذشته، ادامه داد: نبود بازار فروش مناسب، عدم ارائه تسهیلات مناسب، عدم حمایت از هنرمندان خوش ذوق و به خصوص عدم تخصیص مکان مناسب برای ارائه آموزش‌های رایگان در روستاها از جمله مشکلات حیطه هنر صنایع دستی است که می‌توان با رفع موانع صادراتی این مشکلات را رفع کرد.
باباپور با اشاره به برگزاری تعدادی از دوره‌های رایگان هنری در روستاها، تصریح کرد: با توجه به شرایط اقتصادی و وضعیت معیشتی و اجتماعی مردم مرند و به خصوص مناطق اطراف و روستاهایی که عمدتا محروم هستند، بهتر است که کلاس‌های رایگان در رشته‌هایی که می‌تواند موجب اشتغال بانوان و حتی آقایان شوند، با حمایت مسئولان برگزار شود.
وی با اشاره به اهمیت حضور در دوره‌های آموزش هنری، افزود: برای افرادی که در دوره‌های مختلف هنری آموزشگاه شرکت می‌کنند، گواهی نامه معتبر و حتی پروانه تولید انفرادی و کارگاهی از سوی اداره کل میراث فرهنگی صادر می‌شود که این امر منجر به ایجاد واحدهای خوداشتغالی و کارآفرینی خواهد شد.

پیام آذری


وی در ادامه با اشاره به طرح ملی توسعه مشاغل خانگی که به کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توسط جهاددانشگاهی اجرا می‌شود، اظهار کرد: این طرح باعث پشت گرمی اصحاب هنر به خصوص هنرمندان صنایع دستی شده است و باعث شده تا بدانیم که در این مسیر سخت رسیدن به آرمان‌های هنری، تنها نیستیم و این ارگان از ما حمایت می‌کند.
وی تاکید کرد: طی سال‌هایی که در زمینه هنر فعالیت داشتم، همواره سعی کردم تا اندوخته‌های خود را به نسل جدید انتقال بدهم و در گردآوری آثار فاخر هنری، برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و هنرهای تجسمی و دفاع مقدس، همکاری با گروه‌های هنری نمایشی و فعالیت و مسئولیت در بسیج هنرمندان نقشی در هنر ایثار و شهادت داشته باشم.
این کارآفرین بخش هنر در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان این‌که هنر به عنوان عنصر ضروری فرهنگ در جامعه بوده و باید حمایت و دلگرمی لازم برای هنرمندان وجود داشته باشد، افزود: برای علاقمندان به هنر در تمامی زمینه‌های هنری پیشنهاد می‌کنیم که روح و جسم خود را با هنر تلفیق دهند و برای ارتقای هنر خود در جشنواره‌ها و نمایشگاه و کارگاه‌های هنری شرکت کنند زیرا با تمرین و تکرار بصری و سمعی می‌توان هنر را بروز داد.
بر اساس این گزارش، کارفرمای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مجری ستادی آن معاونت آموزشی و کارآفرینی جهاد دانشگاهی و همچنین ناظر ستادی آن دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی بوده و مجریان استانی نیز واحدهای استانی جهاد دانشگاهی هستند.
طرح مطالعات، ساماندهی، بررسی، استعدادسنجی، توانمندسازی و اتصال به بازار 54 هزار و 300 نفر از متقاضیان راه اندازی مشاغل خانگی در 31 استان کشور از جمله آذربایجان شرقی بر اساس الگوی طرح توسعه مشاغل خانگی توسط جهاددانشگاهی اجرا می‌شود.
این طرح در سطح استان آذربایجان شرقی به تعداد 3000 نفر از متقاضیان مشاغل خانگی اجرا می‌شود و متقاضیان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت www.inhb.ir مراجعه کنند.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/401015/مسیر-صادرات-هنرهای-صنایع-دستی-باید-هموار-شود
بستن   چاپ