پیام آذری
مدرس عکاسی:
مروجان عکاسی باید از نظر علمی و طهارت روح خود را توسعه دهند
دوشنبه 4 مرداد 1400 - 08:21:04
ایسنا - فرهنگی - اردبیل
پیام آذری - ایسنا/اردبیل یک مدرس عکاسی گفت: برای ارتقای آموزش عکاسی در درجه اول باید مدرسان عکاسی که مبلغ و مروج این رشته هستند بتوانند خود را از نظر سطح علمی و مخصوصا طهارت روح توسعه دهند و پایه علمی و معرفتی خود را بسیار تقویت کنند.

حسن ملکی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: اصطلاحا همیشه باید به روز و طالب باشیم تا بتوانیم مطالب آموزشی جدید را به فراگیران ارائه دهیم چرا که آموزه های ما به نوعی در آنها متجلی و نمود پیدا می کند و به نوعی آنها تبلور اندیشه ها و افکار ما هستند.
وی افزود: باید با تفهیم درست و منطقی هنر عکاسی بتوانیم بستری بسیار امن و آرامبخش و امید بخش را برای هنرجویان مهیا کنیم و حتی بتوانیم با انعکاس فعالیت های خود ( اعم از برگزاری نمایشگاه عکس، چه حقیقی یا مجازی و...) تمهیدات لازم را برای غنی سازی فرهنگ و تقویت و گسترش و در دید همگان قرار دهیم طوری که در جامعه این رشته را فرهنگ سازی کنیم که والدین خود راغب باشند مقدمات لازم را برای ورود و ادامه تحصیل و فراگیری فرزندان خود برای ورود به این رشته را آماده کنند .
این مدرس دانشگاه ادامه داد: موهولی ناگی (1895-1945) عکاس و معلم مدرسه باهاوس یک عبارت معروف دارد که گفته در آینده کسی بی سواد است که عکاسی نداند و به نظر بنده منظور وی شاید این باشد که چون عکاسی عمومی ترین و فراگیرترین هنر است و حتی امروزه هم با وجود موبایل، همه به نوعی هر روز عکاسی می کنند.
ملکی با بیان اینکه آموزش عکاسی برای همگان لازم است، اظهار کرد: ما می توانیم در قالب های مختلف از طریق صدا و سیما، نشریات، کتاب و غیره در امر آموزش و ارتقا بخشی سطح آموزش آن قدم های بسیار موثری برداریم.
به گفته این مدرس دانشگاه، در برخی ممالک پیشرفته در مقطع ابتدایی کودکان را به آموزش عکاسی و موسیقی هدایت می کنند چرا که از همان اوان کودکی می خواهند به آنها یاد بدهند که خوب ببینند (عکاسی) و خوب بشنوند(موسیقی) چرا که بیشتر دریافت ما از پیرامون خود با این دو حس بینایی و شنوایی اتفاق می افتد.
به اعتقاد ملکی، اگر ما فقط بتوانیم خوب ببینیم و خوب بشنویم بسیار از معضلات و مشکلات جامعه امروزی ما حل خواهد شد و اگر به قرآن مجید مراجعه کنیم اکثر آیات قرانی به این جمله ختم می شوند که برای آنهایی که شنوا و بینا هستند یا او(خدا) شنوا و بینا است؛ درست است هدف و مقصود، چشم یا گوش ظاهر نیست بلکه مساله معرفتی است اما باید اذعان کنیم که حصول معرفت، اول از طریق حس است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر وضعیت آموزش این رشته هنری در اردبیل تصریح کرد: در حال حاضر دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل و دانشگاه جامع علمی کاربردی نوین، هر دو در مقطع کارشناسی عکاسی پذیرش دانشجو دارند و لازم به ذکر است که تا دو سال اخیر نزدیک به یک دهه دانشکده خبر اردبیل استعداد های بسیار خوبی را در زمینه عکاسی، تربیت و پرورش داده بودکه متاسفانه نزدیک به دو سال است که این دانشکده بنا به دلایلی به عمر خود پایان داده است. 
چرا اردبیل میزبان جشنواره های عکاسی نیست؟
به گفته این مدرس دانشگاه و هنرستان ها، رشته عکاسی از سال 78 تا 98 در چند هنرستان اردبیل دایر بود که آن هم متاسفانه به دلیل عدم نیروی متخصص و کم کاری برخی مسئولین 2 سال است که در این رشته دیگر ثبت نام به عمل نمی آید.
وی گفت: تعداد انگشت شماری و شاید هم کمتر، موسسه های هنری خصوصی در زمینه عکاسی فعالیت کرده و انجمن سینمای جوان اردبیل هم در این مورد یعنی تربیت هنرجویان عکاسی گام های مثبتی برداشته است.
ملکی در مورد حمایت نهادهای متولی از فعالان رشته عکاسی تصریح کرد: حمایت های نهادهای متولی زیاد چشمگیر و قابل عرض نیست اما به ندرت فعالیت هایی در این مورد انجام می شود که از جمله برگزاری کارگاه های عکاسی، برگزاری نمایشگاه عکس، جشنواره های عکاسی و اردوهای عکاسی را می توان نام برد.
وی با بیان اینکه این رویدادها در حد بسیار کم و در محدوده استانی انجام می گیرد، ادامه داد: در استان های همجوار از جمله تبریز و زنجان هر ساله چندین جشنواره های ملی و بین المللی در حد بسیار مطلوبی برگزار می شود و بنده از نزدیک شاهد این اتفاقات بودم ودر جشنواره ها حضور داشته ام که از جمله جشنواره ملی و بین المللی فیروزه تبریز که با حضور کثیری از عکاسان برتر کشور 8 سال مداوم و به صورت زنده و با حضور عکاسان شرکت کننده در حال برگزاری است و جشنواره سلامت و روان به صورت بین المللی در زنجان برگزار می شود.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: مگر ما چه چیزی از آنها کم داریم که این چنین رویداد هنری تا به امروز در اردبیل اتفاق نمی افتد؟ در حالی که خیلی از عکاسان اردبیل در سطح ملی و بین المللی یک چهره بسیار شناخته شده هستند و اردبیل هم پتانسیل برگزاری همچنین جشنواره هایی را دارد.
ملکی افزود: علت را باید در خود جویا شویم یا مسولین شاغل در نهادهای متولی با این رشته و در کل با اصل و فلسفه هنر بیگانه هستند یا اینکه از درک درست هنر و جایگاه آن در جامعه بی اطلاع هستند در حالی که دو جشنواره مذکور (فیروزه تبریز) به همت شهرداری و سلامت روان به همت علوم پزشکی زنجان انجام می شود و آنها می دانند که برای انعکاس زیبایی های شهر، جاودانگی، جاذبه های دیدنی و ترویج فرهنگ قرار نیست هزینه هنگفتی خرج کنند بنابراین رسانه عکاسی را بهترین مرجع برای جاودانگی می دانند و با این رسانه، فرهنگ و تاریخ شهر خود را جاودانه می سازند.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/401018/مروجان-عکاسی-باید-از-نظر-علمی-و-طهارت-روح-خود-را-توسعه-دهند
بستن   چاپ