پیام آذری
الگوی کشت براساس مزیت‌های نسبی شهرستان‌های آذربایجان‌شرقی ابلاغ شد
چهارشنبه 6 مرداد 1400 - 09:45:38
پیام آذری - تبریز - رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: تعیین الگوی کشت بر اساس مزیت‌های نسبی شهرستان‌های استان که در سال 1395 تهیه و تدوین شده بود، برای اجرا ابلاغ شد.

اکبر فتحی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: موضوع الگوی کشت در آذربایجان شرقی به 2 صورت الگوی کشت حوزه دریاچه ارومیه شامل شهرستان های حاشیه این دریاچه و سپس بر اساس مزیت های شهرستانی دیگر شهرستان های استان تدوین شده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام یافته برای اجرای الگوی کشت محصولات زراعی آذربایجان شرقی، اعلام کرد: جایگزینی محصولات پرآب بر از جمله یونجه که زمانی در سطح 98هزار هکتار در استان کشت می شد و اکنون به 80هزار هکتار کاهش یافته است.
فتحی ادامه داد: جایگزینی با محصولات علوفه ای از جمله چغندر علوفه ای در سطح 85 هکتار، سورگوم علوفه ای 280 هکتار، کینوای علوفه ای و ارزن علوفه ای و اسپرس در سطح 530 هکتار، کاهش محصولات سبزی و صیفی از جمله پیاز از 10هزار هکتار به سطح 2500 هکتار و گوجه فرنگی از سطح 76هزار هکتار به 3000 هکتار و حذف کشت هندوانه در اراضی حوضه دریاچه ارومیه از دیگر اقدامات اصلاح الگوی کشت در بخش کشاورزی آذربایجان شرقی است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: توسعه کشت گندم نیمه آبی با ارقام کم آب‌بر که از موسسات دانش بنیان تهیه شده است از جمله گندم فرشید، سالار، پیام، آذران و صلح در سطح 7000 هکتار، استفاده از ارقام جو کم آب بر از جمله؛ جلگه و آبیدر در اراضی نیمه آبی در سطح 3500 هکتار، توسعه آبیاری نوار تیب در محصولات سبزی و صیفی در حدود 60 درصد محصولات سبزی و صیفی استان و استفاده از آب سبز در توسعه کشت حبوبات از جمله نخود رقم انتظاری و نخود پائیز که جزو ارقام مقاوم به سرما در استان محسوب می شوند از سایر اصلاحات انجام شده در موضوع الگوی کشت استان است.
فتحی اضافه کرد: جایگزینی کشت محصول کم آب بر روغنی کلزا و کاملینا در سطح 2300 هکتار حوضه دریاچه اورمیه، استفاده ارقام زودرس سیب زمینی و هویج در شهرستان های بناب و عجب شیر به عنوان محصول بهاره و استفاده از بارندگی بهاره از مهترین طرح های اجرا شده برای تحقق اصلاح الگوی کشت در آذربایجان شرقی است.
وی همچنین گفت: در راستای اصلاح الگوی کشت استان سطوح زیر کشت برنج در سال جاری به تفکیک شهرستان ها شامل، میانه 5200 هکتار، کلیبر 200 هکتار، اهر 50 هکتار، خدافرین 1200 هکتار، هوراند 300 هکتار، جلفا 50 هکتار که در مجموع کشت استان تا 7000هکتار کاهش یافته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: بر این اساس پیش بینی می شود 30 هزار تن شلتوک و حدود 18هزار تن برنج سفید در آذربایجان شرقی تولید شود.
برچسب‌ها
آذربایجان شرقی کشاورزی اختصاصی ایرنا

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/402072/الگوی-کشت-براساس-مزیت‌های-نسبی-شهرستان‌های-آذربایجان‌شرقی-ابلاغ-شد
بستن   چاپ