پیام آذری
یافته‌های جدید پژوهشی؛
وزن غازها در ایستگاه تحقیقات کشاورزی ملکان به 2 برابر افزایش یافته است
شنبه 27 شهريور 1400 - 08:14:02
پیام آذری - مراغه- رییس ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ملکان گفت: میزان تخم‌گذاری و وزن غازها در این ایستگاه تحقیقاتی با بهره‌گیری از یافته‌های پژوهشی و روش‌های مختلف جوجه‌کشی به دو برابر افزایش یافته است.

علیرضا ایمانی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: تحقیق روی «غاز» از سال 1376 در دستور کار قرار گرفت و این ایستگاه در سایه پیشرفت روزافزون هم‌اکنون به بزرگترین مرکز پرورش غاز کشور تبدیل شده است.
وی همچنین با اشاره به مزیت «غاز» در مقایسه با سایر ماکیان، اضافه کرد: امکان استفاده از علوفه «خشبی» برای تغذیه غازها، پرورش و نگهداری از آنها را بسیار مقرون به صرفه‌تر کرده است و از سایر علوفه‌ها همچون شبدر، یونجه، ذرت، علوفه غلات و تفاله چغندر هم می‌توان برای تغذیه آنها بهره گرفت.
وی ادامه داد: غاز توانایی زیادی در سازش با شرایط محیطی جدید برای زندگی دارد و می‌تواند سرما را تا 10 درجه سانتیگراد زیر صفر و گرمای زیاد را تحمل کند.
رییس ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ملکان بیان کرد: جوجه غاز نیز در مقابل بیماری تا حدود زیادی مقاوم ولی نسبت به سرما حساس است.
«ایمانی» غاز را بهترین رفتگر طبیعت خواند و اظهار داشت: غازها شالیزارها را پس از درو، از کرم ساقه‌خوار و باغ‌ها را از حلزون و سایر حشره‌های موذی پاک می‌کنند.
رییس ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ملکان: سهولت تغذیه و نگهداری غاز، مقاومت نسبی آن در برابر بیماری‌ها و همچنین یافته‌های جدید، پشتوانه افزایش رغبت برای پرورش غاز در سطح کشور به شمار می‌رود
وی به سرعت رشد قابل توجه غاز نیز اشاره و بیان کرد: درصد چربی نیز در گوشت و تخم غاز بیشتر از سایر ماکیان است.
به گزارش ایرنا از جمله دلایل رغبت کم تولیدکنندگان به پرورش غاز می‌توان به فرهنگ مصرف مردم، نبود سیاست‌های تشویقی و برنامه مدوّن از سوی مسئولان کشاورزی و نبود پشتوانه‌های لازم مانند اتحادیه اشاره کرد.
اما باید توجه کرد که تحقیق در مورد غاز برای نخستین‌بار در سطح کشور تنها در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ملکان انجام شده و یافته‌های این ایستگاه به ویژه در مورد بهره‌وری و افزایش وزن و ظرفیت تخمگذاری غاز، می‌تواند به بیشتر شدن رغبت تولیدکنندگان برای پرورش این نوع از ماکیان منجر شود. 
به گزارش ایرنا ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ملکان با 76 هکتار مساحت در سال 1372 و به منظور انجام‌ امور تحقیقاتی در مورد غاز و همچنین‌ گیاهان‌ دارویی‌ و صنوبر تاسیس شد و اکنون خبرهای خوشی از دستاوردهای ارزشمند پژوهشی در این ایستگاه به گوش می‌رسد.
ملکان با 110هزار نفر جمعیت در 155 کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان‌شرقی قرار دارد و این ایستگاه در هشت کیلومتری‌ شهر ملکان‌ و در نزدیکی روستای «لکلر» واقع‌ است‌.
.
برچسب‌ها
ملکان کشاورزی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی مراغه

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/424405/وزن-غازها-در-ایستگاه-تحقیقات-کشاورزی-ملکان-به-2-برابر-افزایش-یافته-است
بستن   چاپ