پیام آذری
تبریز؛ فقیرترین کلانشهر کشور در حوزه هوشندسازی/ افزایش تلفات تصادفات درون شهری نگران کننده است
چهارشنبه 5 ارديبهشت 1403 - 17:36:49
پیام آذری - به گزارش خبرآنلاین از تبریز، سرهنگ فریدون قنبرزاده در نشست خبری اعلام کرد: در زمان حاضر تعداد دوربین های کنترل سرعت این شهر کمتر از 20 دستگاه است که از این تعداد نیز دو سه دستگاه از کار افتاده است.
وی خاطرنشان کرد: کنترل های سنتی در دنیا منسوخ شده است و در بیشتر کشورها و حتی کلانشهرهای ایران، پلیس از طریق دوربین ها و چراغ راهنماهای هوشمند معابر را کنترل می کند.
افزایش تلفات تصادفات درون شهری نگران کننده است
رئیس پلیس راهور استان با بیان اینکه افزایش تصادفات درون شهری منجر به فوت در داخل شهرهای استان نگران کننده است، گفت: سرعت بالا و غیرمجاز، عامل بسیاری از تصادفات منجر به فوت و جرح در استان است.
وی اظهار کرد: سال گذشته 254 نفر در استان در اثر تصادفات درون شهری جان خود را از دست دادند که نسبت به سال 1401 که 216 نفر بود 38 نفر معادل 17.6 درصد بیشتر شد.
وی ادامه داد: بیشترین تصادفات درون شهری منجر به فوت در سال گذشته در تبریز با 132 رخ داد و شهرهای مراغه با 24 نفر و اسکو با 17 نفر فوتی در رده های بعدی قرار گرفتند.
قنبرزاده با بیان اینکه 52 درصد تصادفات منجر به فوت استان در سال گذشته در تبریز روی داده است، گفت: علت بیشتر این تصادفات سرعت بالا و برخورد با جسم ثابت بود در حالیکه در گذشته، عامل عدم توجه به جلو، علت بیشتر تصادفات بود.
ساعات 18 تا 24، بیشترین زمان وقوع تصادفات فوتی در استان
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی آذربایجان شرقی به زمان وقوع تصادفات فوتی در استان نیز اشاره کرد و گفت: 60درصد تصادفات فروردین ماه 1403 بین ساعات 18 تا 24 و زمانیکه معابر خلوت و کنترل های فیزیکی کاهش می یابد اتفاق افتاده است.
قنبرزاده ادامه داد: 40 درصد فوت شدگان در این تصادفات نیز در رده سنی 20 تا 25 سال قرار دارند و این نشانگر علاقه جوانان به رانندگی در سرعت بالا در ساعات خلوت شب است.
وی با بیان اینکه در بیشتر تصادفات منجر به فوت در فروردین 1403، راننده فاقد گواهینامه بوده است، افزود: انتظارمان از والدین این است که از دادن خودرو به فرزندانشان که گواهینامه ندارند خودداری کنند.
همکاری دستگاه ها، علت کاهش آمار تلفات در طرح نوروزی بود
رئیس پلیس راهور استان از کاهش آمار تلفات تصادفات درون شهری در طرح نوروزی (25 اسفند تا 15 فروردین) خبرداد و گفت: این کاهش نتیجه همکاری تمامی دستگاه های مرتبط بود به طوری که نسبت به مدت مشابه سال قبل سه نفر کمتر شد.
قنبرزاده افزود: متاسفانه پس از اتمام این طرح، آمار تلفات به طور قابل ملاحظه ای در شهرستان های استان بالا رفت که از نبود کنترل هوشمند بر معابر نشات می گیرد.

پیام آذری

سرهنگ فریدون قنبرزاده
اعمال قانون به تخلف تجاوز از سرعت مجاز 223 درصد بیشتر شده است
قنبرزاده به آمار مقایسه ای برخورد با تخلفات حادثه ساز رانندگی در فروردین ماه 1403 اشاره کرد و گفت: در ماه گذشته 711 مورد اعمال قانون برای تجاوز از سرعت صورت گرفته که در مقایسه با فروردین سال 1402، 223 درصد بیشتر شده است.
وی افزود: در این مدت اعمال قانون برای استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی 575 درصد، نقص فنی 433 درصد، حرکت با دنده عقب در آزادراه ها 227 درصد و عدم استفاده از عینک و سمعک در حین رانندگی 432 درصد افزایش یافته است.
انجام تست الکل در محل تصادفات
قنبرزاده گفت: در بیشتر تصادفاتی که منجر به فوت و جرح می شود، تست الکل در محل از راننده گرفته می شود و در صورتیکه راننده هوشیار نباشد تاکیده شده است تا در بیمارستان ها این تست انجام شود.
وی ادامه داد: در همین ارتباط و در فروردین ماه گذشته 49 فقره گواهینامه به دلیل استفاده از مواد روان گردان توقیف و 125 نمره منفی در گواهینامه ها اعمال شد.
قنبرزاده گفت: همچنین در نتیجه کنترل های پلیس راهور، 334 راننده بدون گواهینامه شناسایی و خودرو توقیف شده است و در مجموع 658 مورد ضبط و توقیف گواهینامه و خودرو در فروردین ماه انجام شده است.
معرفی 190 راننده پرخطر به طرح غربالگری
رئیس پلیس راهور استان به اجرای طرح غربالگری رانندگان پرخطر در بازه زمانی اول آبان سال گذشته تا دهم فروردین امسال، اشاره کرد و گفت: تاکنون 190 نفر از رانندگان پرخطر برای غربالگری معرفی شده اند.
قنبرزاده ادامه داد: 20 نفر از این افراد به کلینیک های تخصصی، سه نفر به بهداری ناجا و تقلیل گواهینامه و سه نفر به کمپ ترک اعتیاد و الکل ارجاع داده شدند و 144 نفر نیز به اخذ تعهد و تحویل گواهینامه منجر شد.
وی افزود: برای این افراد در بار اول 30 نمره منفی و سه ماه محرومیت از رانندگی، بار دوم 25 نمره منفی و 6 ماه محرومیت و بار سوم 20 نمره منفی و ابطال گواهینامه در نظر گرفته شده است.
استانداردی برای تعداد نیروهای راهور تعریف نشده است
قنبرزاده با بیان اینکه استانداردی برای تعداد نیروهای پلیس راهور در شهرها تعریف نشده است، گفت: با هوشمندسازی معابر، تعداد بالای نیروی پلیس راهور معنایی ندارد.
وی ابراز امیدواری کرد تا با هوشمندسازی معابر، تعداد تصادفات و آمار تلفات در داخل شهرها و جاده ها کاهش یابد و ارگان های مرتبط نیز با اصلاح نقاط حادثه خیز و خطرناک در معابر شهری و جاده ای، به وظایف خود در این راستا عمل کنند.
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899098

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/674955/تبریز؛-فقیرترین-کلانشهر-کشور-در-حوزه-هوشندسازی--افزایش-تلفات-تصادفات-درون-شهری-نگران-کننده-است
بستن   چاپ