پیام آذری

آخرين مطالب

افتتاح پروژه‌های پیشران «اقتصاد دیجیتال» توسط رئیس جمهور علمي

افتتاح پروژه‌های پیشران «اقتصاد دیجیتال» توسط رئیس جمهور
  بزرگنمايي:

پیام آذری - آخرین خبر / ‎آیین رونمایی از پروژه‌های پیشران اقتصاد دیجیتال با حضور رییس‌جمهوری و وزیر ارتباطات از طریق ویدئوکنفرانس هم‌اکنون درحال برگزاری است.
این پروژه‌ها شامل افتتاح مرکز داده 400 رکی شرکت ایرانسل، افتتاح خدمات ابری آسیاتک، رونمایی از طرح حمایتی استارت‌آپ‌های آسیب‌دیده از کرونا و تلویزیون اینترنتی بود که به ‌منظور ارتقای سهم ‎محتوای داخلی ‎کاربران و همچنین آسان‌سازی ورود استارتاپ‌ها به فرآیندهای ‎کسب‌وکار است.
وزیر ارتباطات: اقتصاد دیجیتال تنها راه برون‌رفت از مشکلات است
آذری جهرمی در خصوص افتتاح طرح‌های وزارت ارتباطات بیان کرد: ما امروز 4 افتتاح عمده داریم، که یکی از آن‌ها مرکز داده‌های اغیاری است که با سرمایه‌گذاری شرکت ایرانسل انجام شده که با این دو لایه زیرساخت شبکه ملی اطلاعات تامین می‌شود. همچنین افتتاح دیگر توسط شرکت آسیاتک و تحریم و فشار‌های آمریکاست که توانستیم فضای ابری کشور را پایه‌ریزی کنیم. در کنار این افتتاحیه‌ها، امروز افتتاح تلویزیون اینترنتی کشور را خواهیم داشت و امروز با حضور شما برای 5000 شرکت حاضر که در طرح نوآفرینی ثبت نام کردند، بسته‌های حمایتی را ارائه خواهیم کرد.
جهرمی خطاب به رئیس جمهور گفت: ما 10 افتتاح و برنامه دیگر داریم که در 10 مرحله و در 10 مناسبت مختلف به شما ارائه خواهیم کرد. وی همچنین در پاسخ به سؤال روحانی میبنی بر اینکه آیا این افتتاح‌ها برعهده شرکت‌هاست و رقم افتتاحیه امروز چقدر است گفت: وظایف امروز تفکیک شده است و ارزش مالی دو هزار و دویست میلیارد تومان دارد. آسیاتک هشتصد و پنجاه میلیادر تومان برای خدمات ابری سرمایه‌گذاری کرده است؛ 80 میلیارد تومان برای تلویزیون اینترنتی است و پس از دو سال و نیم سرمایه آنها باز خواهد گذشت. همچنین در بسته‌های حمایتی دویست و پنجاه میلیارد تومان دولت تامین کرده است.
افتتاح یکی از بزرگترین دیتاسنترهای ایران
بر اساس این گزارش نخستین پروژه افتتاح شده، مرکز داده های بزرگ ایرانسل بود. در راستای تامین زیرساخت‌های اطلاعاتی مورد نیاز برای ارائه خدمات عمومی در کشور و اجرای تکالیف مندرج در اسناد بالادستی شبکه ملی اطلاعات، شرکت ایرانسل هم ‌راستا با اهداف و برنامه‌های شبکه ملی اطلاعات و در چارچوب سند معماری و طرح کلان این شبکه نسبت به ایجاد یک مرکز داده بزرگ با استفاده از به‌ روزترین فناوری‌های جهان اقدام کرد.
این مرکز داده 400 رکی، با سرمایه گذاری 1100 میلیارد تومانی ایجاد شده که ظرفیت مراکز داده کشور را تا 25 درصد افزایش می دهد و در اجرای آن از آخرین فناوری‌های روز دنیا استفاده شده است. این مرکز داده در کلاس مراکز داده مقیاس بزرگ قرار دارد و با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی آماده بهره‌برداری شده است.
با راه اندازی این پروژه یکی از مهم‌ترین ارکان زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات محقق شد و گام بلند دیگری در راستای دستیابی به هدف توسعه محتوا و خدمات داخلی و کسب 70 درصدی آن از سبد مصرفی کاربران برداشته خواهد شد.
همچنین با افتتاح این پروژه بخش مهمی از نیازمندی‌ ارائه دهندگان خدمات عمومی به خدمات مراکز داده در شبکه ملی اطلاعات تامین خواهد شد و بخشی از تکالیف دولت در تأمین زیرساخت‌های اطلاعاتی شبکه ملی اطلاعات به اجرا در خواهد آمد. جلوگیری از خروج اطلاعات از کشور و تأمین استقلال در فضای مجازی از دیگر کارکردهای این مرکز بزرگ داده ای است.
افتتاح پروژه خدمات ابری
پروژه خدمات ابری زیرساختی دومین پروژه‌ای بود که به دستور رییس‌جمهوری افتتاح شد. خدمات ابری یکی از مهم‌ترین ارکان تامین زیرساخت‌های اطلاعاتی کشور و مورد تاکید در اسناد بالادستی شبکه ملی اطلاعات است.
تامین خدمات ابری با کیفیت از مهم‌ترین ملزومات توسعه خدمات داخلی و کسب‌وکارهای دیجیتال بر بستر شبکه ملی اطلاعات است و اساساً در دنیای امروز توسعه خدمات پایه و کاربردی بدون برخورداری از زیرساخت‌های ابری مناسب امکان‌پذیر نیست.
ازاین‌رو ایجاد استقلال در تامین خدمات ابری موردنیاز کشور ضرورتی راهبردی است. به همین منظور یکی از مراکز زیرساخت خدمات ابری توزیع‌شده در برج میلاد تهران با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی افتتاح شد.
فاز نخست این پروژه توسط بخش خصوصی (شرکت آسیاتک) با ظرفیت حافظه 100 ترابایت و ظرفیت ذخیره‌سازی 3 پتا بایت آماده بهره‌برداری شده است و در آینده نزدیک فازهای بعدی آن در شهرهای مشهد، شیراز و تبریز افتتاح خواهد شد تا تحول بزرگی در ارائه خدمات داده ای کشور صورت گیرد.
برای این پروژه در فاز نهایی، 8500 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری خواهد شد که با افتتاح آن دستاوردهای بسیار مهمی همچون استقلال و خودکفایی در تامین نیازمندی‌های کشور به خدمات ابری، حفظ اطلاعات درون کشور، افزایش تاب‌آوری در برابر تحریم‌ها، تامین نیازمندی‌ کسب‌وکارهای دیجیتال داخلی به خدمات ابری، اجرای بخشی از تکالیف دولت در تأمین زیرساخت‌های اطلاعاتی شبکه ملی اطلاعات، جلوگیری از خروج اطلاعات از کشور و اجرای گام دیگری در راستای تامین استقلال و ایجاد قوت در فضای مجازی محقق خواهند شد.
بسته حمایتی از استارت‌آپ‌ها
این طرح با ابتکار سازمان فناوری اطلاعات و همکاری و همراهی صندوق نوآفرینی و به منظور حمایت از کسب و کارهای فناورانه خرد آماده شده است.
بر اساس این طرح با سرمایه گذاری 2500 میلیارد ریالی بخش دولتی و خصوصی (50-50) از شرکت های مشمول طرح نوآفرین که از شیوع کرونا آسیب دیده اند حمایت می شود و به پنج هزار استارت آپ مبلغ 50 میلیون تومان پرداخت خواهد شد.
افتتاح طرح «انتخاب هر ایرانی، یک تلویزیون اینترنتی»
چهارمین پروژه که امروز به دستور رئیس‌جمهوری افتتاح شد «طرح انتخاب هر ایرانی، یک تلویزیون اینترنتی» بود.
به‌منظور ارتقاء سهم محتوای داخلی در سبد مصرفی کاربران و افزایش ضریب نفوذ خدمات دسترسی ثابت به شبکه ملی اطلاعات، این طرح با همکاری سازمان فناوری اطلاعات ایران، مرکز ملی فضای مجازی، ارائه‌کنندگان خدمات ویدئوی خانگی و ارائه‌کنندگان خدمات دسترسی ثابت به شبکه ملی اطلاعات تهیه شده تا با ایجاد هم‌افزایی و با تأمین سامانه‌های موردنیاز، هموطنان بتوانند ضمن برخورداری از اشتراک دسترسی ثابت به شبکه ملی اطلاعات از اشتراک یک‌ماهه رایگان خدمات تلویزیون اینترنتی نیز برخوردار شوند.
در این طرح هر خانواده و حتی هر یک از اعضای یک خانواده می توانند از طریق اینترنت ثابت خانگی از اشتراک رایگان یک‌ماهه برنامه های یک تلویزیون اینترنتی بهره مند شوند.
ارزش مجموع طرح های افتتاح شده 2280 میلیارد تومان است که از این میان برای افتتاح مرکز داده اقماری شماره یک شبکه ملی اطلاعات شرکت ایرانسل، 11000 میلیارد ریال، افتتاح پروژه زیر ساخت ابری شبکه ملی اطلاعات شرکت آسیاتک، 8500 میلیارد ریال، افتتاح طرح حمایتی کسب و کارهای دیجیتالی آسیب دیده از کرونا ،2500 میلیارد ریال و برای طرح انتخاب هر ایرانی یک تلویزیون اینترنتی، 800 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.
مزایای اقتصاد دیجیتال از زبان رئیس جمهور
در ادامه مراسم رئیس جمهور اظهار داشت: ایجاد تلویزیون اینترنتی اقدام خوبی است تا در شرایط کرونایی مردم بیشتر از آن استفاده کنند و فرصتی برای هنرمندان است تا با این اقدام خدمات بیشتری را به مردم ا رائه دهند و در کنار هموطنان خود باشند. بسیار خوشحالم که در این کاروان «هر پنجشنبه یک افتتاح بزرگ»، امروز به افتتاح اقتصاد دیجیتال رسیدیم. اقتصاد دیجتال به آن مفهومی که امروز در دنیا مطرح است، فرصت و فضای مهمی برای مردم کشور ماست. اصولا اقتصاد سنتی در حال تغییر و تحول به اقتصاد دیجیتال است، یعنی کشاورزی ما هم تحول بزرگی در اقتصاد دیجتال خواهد داشت.
روحانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به مزایای اقتصاد دیجیتال گفت: یک کشاورز می‌تواند در این فضا در خانه خود با موبایل شرایط کسب و کار خود را مشاهده و وضعیت را کنترل کند. در مسئله دامداری آزاد که دام در صحرا و مراتع حرکت می‌کند، امروز بخش بزرگی از آن به صورت دیجیتال انجام می‌شود و دامدار می‌تواند با دسترسی به فضای دیجیتال رصدی بر دام خود داشته باشد. اساسا اقتصاد ما و اقتصاد جهان به سمت رشد اقتصاد دیجیتال است.
رئیس جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: در یکی از کشور‌های پیشرفته وقتی وارد یک کارخانه شدم، هیچ فردی در این مجموعه تولیدی نبود و همه کار‌ها به شکل دیجیتال انجام می‌شد. در این ایام کرونا که روز‌های سختی را برای مردم رقم زد، فرصت فناوری اطلاعات و نمود و بروزش برای مردم بیشتر شد و ما توانستیم به بیش از 70 میلیون خانوار وام بدهیم، بدون اینکه شاهد حضور مردم در بانک باشیم و مردم خیلی راحت توانستند خدماتی که نیاز داشتند را فراهم کنند.
روحانی ادامه داد: مردم در این ایام کرونایی نشان دادند که می‌توانند کمتر به فروشگاه و .. مراجعه کنند و خدمات را از طریق پست پیگیری کنند، حتی امروز مردم ما همه پرونده الکترونیکی داشتند و با شیوع ویروس کرونا همه غربالگری شدند و خدمات فناوری ما توانست کمک شایانی به ما کند. اگر این زیر ساخت ها و لایه های مختلف خدمات نبود، چگونه ما می توانستیم چنین خدماتی را ارائه دهیم؟ حتی در سیاست هم فناوری اطلاعات نقش آفرین در رقم زدن سیاست کشور است.
رئیس دولت دوازدهم همچنین اظهار داشت: در این مدت هفت سال زیربنا‌های اینترنت کشور فراهم شده است و این فضا به همه روستا‌های ما رسیده و خیلی از روستاییان در زمینه بومگردی شاهد رشد بودند و برای اینکه بتوانند امروز فعالیت خودشان را انجام دهند، ابزار فضای اینترنتی و مجازی در اختیار آن‌ها آمده است. درواقع فضای مجازی و اینترنت، به نوعی سبک زندگی را خوب یا بد تغییر داده است و در کنار تمام قابلیت‌هایش به خدمت شرکت‌های استارت‌آپی آمده و امروز نیاز داریم که بخشی از بیکاری فارغ‌التحصیلان ما در بحث اقتصاد دیجیتال و کسب‌وکار‌های اینترنتی برطرف شود.
روحانی ادامه داد: ما امیدواریم این فضایی که در افتتاح‌های امروز در اختیار مردم قرار گرفته است، بتواند نیاز مردم را برطرف کند. توصیه آخر من دولت الکترونیک است، هدف ما در دولت دوازدهم توسعه دولت الکترونیک بود تا مردم بتوانند به واسطه دولت الکترونیک تمام امور خود را برطرف کنند و از همین جا که نشسته است بتواند تمام کارهایش را انجام دهد. بنابراین دولت الکترونیک و فضای باز، امن، ارزان ارتباطات و ... همه وارد فضای شبکه ملی اطلاعات شده است و هر چه این فضا بازتر باشد ما را در گذراندن امور زندگی کمک خواهد کرد.
رپیس جمهور در خاتمه اظهار داشت: من از وزیر ارتباطات می‌خواهم تا در کنار مرکز داده‌های اقماری خدمات ابری و ...، توسعه شبکه ملی اطلاعات را دستور کار خود قرار دهند. شبکه ملی اطلاعات روز به روز و فاز به فاز در حال پیشرفت است و طرح‌های ما امروز همه طرح‌های خودکفایی بود و ما را از وابستگی به غیر جدا کرده است. در واقع یکی از آثار افتتاح‌های امروز این بود که سرعت کار در اقدامات فناوری و رشد شبکه ملی اطلاعات بیشتر خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/218523/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بیوگرافی و عکس های محسن ابراهیم زاده

اشعار روز عرفه (3)

اولین خیابان‌های تهران کی ساخته شدند؟

بیوگرافی علی اصحابی

اشعار روز عاشورا

بیوگرافی کاوه آفاق خواننده راک به زبان فارسی و انگلیسی

هنر و صنایع دستی ایران (نخ ریسی)

اشعار ویژه محرم (4)

اشعار رحلت پیامبر اعظم (ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) -3

آشنایی با آواز افشاری

گلیم بافی در ایران

تیزر تبلیغاتی و عکاسی صنعتی

بیوگرافی علی جلالی + عکس

آموزش آنلاین موسیقی در آی نواز

طرح فرش سرمه ای و طوسی در طراحی دکوراسیون جدید

آشنایی با ساز جنبش: صدایی از گذشته تا امروز

آشنایی با جذابیت و اصول سریال‌های صابونی

گنجینه‌ای از اصطلاحات سینمایی: کلید باز کردن دروازه‌های هنر سینما

کمدی بزن بکوب: هنر اسلپ استیک در تئاتر و سینما

ساز آرخو: آوای تاریخ و فرهنگ چین

جلوه‌های ویژه در صنعت فیلمسازی به چه معناست؟

ساز بیوا : راوی قصه های سرزمین آفتاب

خرید فرش ماشینی 700 شانه کاشان

خرید فرش کرم کاشان از قالی کاشان

گذشته تاریخی هنر قالیبافی ایران در عهد مفرغ

نکات مهم برای انتخاب صحیح ابعاد و سایز فرش ماشینی کاشان

فرش دستباف طرح ماهی: زیبایی هنر دستبافت ایران

ویژگی‌ها و اسرار بافت فرش روستایی

بررسی انواع فرش بر اساس شیوه‌های بافت

هنر سوخت روی چرم: از داغ‌گذاری تا زیباسازی

جلوه هنری ایرانی: اشرفی دوزی یا سکه دوزی

صنایع دستی بروجرد: نمایی از هنر و ابتکار مردمان این سرزمین

گراف دوزی: زیبایی‌های بافت هنری در دستان هنرمندان

هنر شماره دوزی: زیبایی و دقت در دوخت

صدف دوزی؛ کاربردها و مراحل دوخت

دنیای درخشان مخمل دوزی: نقش زدن بر تار و پود لطافت

27 رجب؛ مصادف با مبعث رسول اکرم(ص)

چگونه روز جهانی نوتلا را به سبک خود جشن بگیریم؟

15 شعبان ؛ مصادف با ولادت حضرت مهدی (عج)

روز وکیل

نگاهی به اهمیت و اهداف روز امور تربیتی

21 رمضان ؛ شهادت حضرت علی (ع)

29 فروردین روز ارتش جمهوری اسلامی ایران

زندگینامه عین‌القضات همدانی

بیوگرافی فرامرز اصلانی + عکس فرامرز اصلانی و همسرش

بازتاب تاریخ و فرهنگ ایران در شاهکارهای عثمان مختاری

بیوگرافی احسان قربان زاده

زندگینامه بدرالدین قوامی رازی و آثارش

بیوگرافی محمدرضا احمدی + حواشی و چالش‌های این مجری

بیوگرافی و آثار موسیقی کوروش یغمایی/ ماجرای ترند شدن آهنگ او در باشگاه های فوتبال اروپایی