پیام آذری - رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: دو میلیون و 33 هزار و 510 قطعه جوجهریزی تا 11 شهریور ماه امسال در استان انجام شد که این میزان 51.2 درصد در مقایسه با سال قبل افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آذربایجان غربی ؛محمدرضا اصغری افزود: از اول تا 11 شهریور ماه 2 میلیون و 33 هزار و 510قطعه جوجه ریزی انجام شده است که گوشت مرغهای تولیدی حاصل از این جوجهریزی تا آبان ماه به کشتارگاهها ارسال خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: امسال با توجه به گرمای تابستانی، برخی از واحدهای مرغداری تمایل زیادی به جوجهریزی نداشتند، اما در شهریور ماه در مقایسه با سال قبل، جوجه ریزی 116.4 درصد نسبت به سهمیه ابلاغی افزیش یافته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با اشاره به جایگاه مناسب صنعت مرغداری در استان، گفت: هم اکنون آذربایجان غربی با 9 زنجیره تولید در رتبه نخست کشور قرار گرفته و در تولید جوجهیک روزه و تخم مرغ نطفه دار رتبه سوم و در تولید گوشت مرغ رتبه هشتم کشوری را دارد.
وی اظهار کرد: همچنین در این استان 767 واحد مرغداری با ظرفیت بیش از 18.5 میلیون قطعه در هر دوره، 70 واحد مرغ مادر گوشتی با ظرفیت 2 میلیون قطعه و نیز 34 واحد مرغ تخمگذاری با ظرفیت 1.5 میلیون قطعه فعال هستند.
اصغری افزود: علاوه بر واحدهای مرغداری، 17 واحد پرورش بوقلمون گوشتی با ظرفیت 75 هزار قطعه، چهار واحد پرورش شترمرغ با ظرفیت یک هزار و 400 قطعه و 13 واحد کشتارگاه طیور در استان فعالیت میکنند.
لازم به ذکر است که آذربایجان غربی با دارا بودن 767 واحد مرغداری و 9 زنجیره یکی از تولیدکنندگان اصلی گوشت مرغ در کشور است؛ تولیدات این واحدها علاوه بر تامین مصرف داخل استان به استانهای همجوار نیز حمل میشود.
مرغ و جوجه بومی اغلب در خانههای روستایی و برای تامین نیاز روزمره روستاییان به گوشت مرغ نگهداری میشود؛ بسیاری از روستاییان این نژادها را با جوجه ریزی در ایام سال در مزارع خود تولید و تکثیر و پرورش میدهند.