پنجشنبه ۹ مهر ۱۴۰۵

گفتگو

جان باختن یک نفر براثر گازگرفتگی در چاه غار در منطقه دره سیر سورشجان

جان باختن یک نفر براثر گازگرفتگی در چاه غار در منطقه دره سیر سورشجان
پیام آذری - ایرنا/ مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر چهارمحال و بختیاری از امدادرسانی تخصصی نجات‌گران این جمعیت به سه نفر گرفتار در چاه غار در منطقه دره سیر سورشجان خبر داد و گفت: ...
  بزرگنمايي:

پیام آذری - ایرنا / مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر چهارمحال و بختیاری از امدادرسانی تخصصی نجات‌گران این جمعیت به سه نفر گرفتار در چاه غار در منطقه دره سیر سورشجان خبر داد و گفت: این حادثه بر اثر گازگرفتگی ناشی از روشن کردن موتور برق رخ داد و یک فوتی و ۲ مصدوم برجا گذاشت.
بیژن طاهری شامگاه چهارشنبه با اعلام این خبر افزود: در پی دریافت گزاررشی مبنی بر گازگرفتگی سه نفر در یک چاه غار در منطقه دره سیر سورشجان، پنج تیم عملیاتی از شهرستان‌های شهرکرد و فارسان به محل حادثه اعزام شدند.
وی با اشاره به شرایط دشوار محل حادثه اظهار داشت: قرارگیری محل حادثه در ارتفاعات، دسترسی دشوار، تنگ بودن مسیر و وجود ۲ چاه غار با عمق بیش از ۵۰ متر، عملیات دسترسی به حادثه‌دیدگان را با دشواری‌های فنی زیادی همراه کرده بود.
طاهری افزود: نجاتگران برای دسترسی به افراد گرفتار، بیش از ۱۰۰ متر مسیر افقی را طی کردند و پس از رسیدن به حادثه‌دیدگان، اقدامات اولیه و تثبیت وضعیت مصدومان را انجام دادند.
وی گفت: در این عملیات تخصصی، هر سه نفر شامل ۲ مصدوم و یک فرد فوت‌شده از محل حادثه رهاسازی و به منطقه امن منتقل شدند.
به گفته وی، مصدومان پس از انجام اقدامات اولیه، برای ادامه روند درمان به عوامل اورژانس تحویل داده شدند که یک نفر از سوی هلال‌احمر و یک نفر توسط اورژانس به مرکز درمانی منتقل شد.
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر چهارمحال و بختیاری با اشاره به دشواری و طولانی بودن این عملیات افزود: عملیات امداد و نجات پس از بیش از ۱۲ ساعت تلاش مستمر نجاتگران صبح روز چهارشنبه ۸ مهرماه به پایان رسید.
وی با تاکید بر رعایت نکات ایمنی در فعالیت‌های کوهستانی و غارنوردی گفت: غارنوردی فعالیتی تخصصی است و ورود به غار باید با آموزش حرفه‌ای، تجهیزات مناسب و همراهی گروه‌های متخصص انجام شود.
وی یادآور شد: روشن کردن موتور برق یا آتش در فضاهای بسته می‌تواند موجب تجمع گاز مونوکسید کربن و مسمومیت مرگبار شود؛ این گاز بی‌بو و بی‌رنگ که تشخیص آن بدون تجهیزات امکان‌پذیر نیست.
تصادف زنجیره‌ای در محور یاسوج ـ اصفهان؛ یک فوتی و ۶ مصدوم
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر چهارمحال وبختیاری همچنین از وقوع تصادف زنجیره‌ای بین یک دستگاه نیسان و ۲ خودروی سمند در محور یاسوج ـ اصفهان، نرسیده به پاسگاه میمند خبر داد و گفت: در این حادثه یک نفر جان باخت و ۶ نفر مصدوم شدند.
طاهری افزود: پس از اعلام مرکز کنترل و هماهنگی عملیات جمعیت هلال‌احمر استان مبنی بر وقوع این حادثه، ۲ تیم عملیاتی از پایگاه امداد و نجات شهرستان فلارد با یک دستگاه آمبولانس و یک دستگاه خودروی نجات به محل اعزام شدند.
وی ادامه داد: پس از حضور نجاتگران در صحنه و ارزیابی وضعیت، مشخص شد این حادثه بین یک دستگاه نیسان و ۲ خودروی سمند رخ داده و در مجموع هفت نفر دچار حادثه شده‌اند که ۶ نفر مصدوم و یک نفر در صحنه جان خود را از دست داده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری گفت: نجاتگران پس از ایمن‌سازی و تثبیت صحنه حادثه، با استفاده از تجهیزات تخصصی، عملیات رهاسازی فرد فوت‌شده را که در خودروی سمند گرفتار شده بود، انجام دادند و پیکر وی را به عوامل نیروی انتظامی حاضر در صحنه تحویل دادند.
در حال حاضر ۳۴ پایگاه امداد و نجات جاده‌ای جمعیت هلال‌احمر چهارمحال وبختیاری فعال است.


نظرات شما