يکشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۵

گفتگو

احتمال شکل‌گیری ال‌نینوی قوی؛ پیش‌بینی پاییز پربارش برای ایران

احتمال شکل‌گیری ال‌نینوی قوی؛ پیش‌بینی پاییز پربارش برای ایران
پیام آذری - قدس آنلاین/ رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با اشاره به احتمال شکل‌گیری یک ال‌نینوی قوی، گفت: بر اساس مدل‌های پیش‌بینی، بارش‌های ...
  بزرگنمايي:

پیام آذری - قدس آنلاین / رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با اشاره به احتمال شکل‌گیری یک ال‌نینوی قوی، گفت: بر اساس مدل‌های پیش‌بینی، بارش‌های پاییز امسال می‌تواند از میانگین بلندمدت بیشتر باشد، هرچند این پیش‌بینی هنوز قطعی نیست.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور از احتمال شکل‌گیری یک ال‌نینوی قوی خبر داد و اظهار کرد: در صورت تحقق این پدیده، انتظار می‌رود پاییز امسال نسبت به سال گذشته بارش‌های مطلوب‌تری داشته باشد.
احد وظیفه با تشریح پدیده ال‌نینو افزود: این پدیده بر اثر تغییر دمای آب و الگوی جریان‌های جوی در اقیانوس آرام شکل می‌گیرد و معمولاً در دوره‌های دو تا هفت ساله رخ می‌دهد. زمانی که میانگین دمای آب اقیانوس از حد معمول بالاتر رود، فاز ال‌نینو آغاز می‌شود.
وی گفت: بر اساس مشاهدات و آمار سال‌های گذشته، وقوع ال‌نینو در برخی مناطق ایران، به‌ویژه استان‌های جنوب، جنوب‌غرب و بخش‌هایی از غرب کشور، معمولاً با افزایش بارندگی همراه بوده است.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با اشاره به پیش‌بینی‌های اقلیمی گفت: مدل‌ها نشان می‌دهند امسال احتمال شکل‌گیری یک ال‌نینوی قوی وجود دارد؛ به این معنا که میانگین دمای آب اقیانوس آرام حدود دو درجه یا بیشتر از شرایط عادی افزایش خواهد یافت.
وظیفه تأکید کرد: هرچه میزان افزایش دمای آب بیشتر باشد، اثرات این پدیده نیز گسترده‌تر خواهد بود و در خاورمیانه و آسیای میانه معمولاً به افزایش بارش‌ها، به‌ویژه در فصل پاییز و ماه‌های ابتدایی زمستان، منجر می‌شود.
وی با بیان اینکه اغلب مدل‌های پیش‌بینی نیز افزایش بارش‌های پاییزه نسبت به میانگین بلندمدت را نشان می‌دهند، اظهار کرد: برآوردها حاکی از آن است که پاییز امسال، برخلاف پاییز گذشته که گرم و خشک بود، می‌تواند نسبتاً مرطوب باشد.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی در عین حال تأکید کرد این پیش‌بینی قطعی نیست و عوامل مختلف جوی می‌توانند بر میزان بارش‌ها اثر بگذارند. به گفته وی، برای ارائه پیش‌بینی دقیق‌تر باید تا نزدیک شدن به فصل پاییز و بررسی آخرین داده‌های هواشناسی منتظر ماند.


نظرات شما